Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ μελέτης για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ  μελέτης για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ μελέτης για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα

Share This


 ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !

Σχόλιο για την δημοσιοποίηση της μελέτης για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα

Αγγίζουν τα όρια του κωμικού οι ανακοινώσεις που έβγαλαν  η  Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αλλά και οι αντιπολίτεύσεις  στα δύο  αυτά όργανα για τη τεχνική έκθεση επί της Μελέτης Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων που δημοσιοποίησε  ο καθηγητής Υδρολογίας του ΕΜΠ κ. Κουτσογιάννης.  Η έκθεση θα συζητηθεί τη Δευτέρα 17/10 στο Περιφερειακό συμβούλιο.Όλοι δικαιωθήκαν αλλά η πόλη συνεχίζει να ζει με την αγωνία της πλημμύρας και γίνεται Βενετία με την πρώτη βροχή.

Λαλίστατοι όλοι τους δεν βρήκαν να  πουν μια κουβέντα για τα σοβαρά ζητήματα:

·         Δεν είπαν κουβέντα για άλλη μια φορά για τις τεράστιες ευθύνες του Μορέα στις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του  2016.

·         Δεν είπαν  κουβέντα για τις ευθύνες του Μορέα να φτιάξει ένα έργο χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση για τη πόλη και τις γύρω περιοχές.

·         Δεν είπαν κουβέντα για αυτούς (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) που άφησαν τον Μορέα να δημιουργήσει αυτό το  εκτρωματικό έργο

·         Δεν είπαν  κουβέντα για τη ταμπακιέρα , πως όποια λύση και να προχωρήσει πάλι ο Μορέας (σύμφωνα με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ)  θα πάρει 80 εκ. για ένα έργο που έπρεπε να έχει κάνει

Είναι κωμικό να δικαιώνονται αυτοί που τόσα χρόνια κυβερνούν από διαφορές θέσεις και έχουν αφήσει την πόλη αθωράκιστη στη πρώτη νεροποντή.

 Πολλές επισημάνσεις της μελέτης αποτελούν δικές μας παρατηρήσεις πολλών χρόνων.  Αλλά κύρια βγαίνει ένα συμπέρασμα: η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό που να τη προστατεύσει όλα αυτά τα χρόνια , πριν και μετά το 2016.  Υπάρχουν περιθώρια και μπορούν να γίνουν σοβαρά έργα  μέχρι τις χειμωνιάτικες βροχές και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα .

Η πάλη των κατοίκων αλλά και όλων των εργαζομένων είναι να γίνουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικά ενόψει του Χειμώνα και να υπάρξει σύγχρονη αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας χωρίς να χαρατσωθεί πάλι ο λαός για να ένα έργο που έχει χρυσοπληρώσει με πολλούς τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages