Παρουσίαση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνα Κολοκυθά – Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρουσίαση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνα Κολοκυθά – Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος

Παρουσίαση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνα Κολοκυθά – Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος

Share This

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύς κόσμος έδωσε το “παρών” στην ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου Ιδρύματος «Κωνσταντίνα Κολοκυθά – Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος» που έγινε στη Χώρα το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα “Rex”,  από το Ιδρυμα, σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου – Νέστορος και την Τοπική Κοινότητα Χώρας.

Το ‘Ιδρυμα είναι μια πρωτοβουλία της καταγόμενης από την περιοχή κ. Κολοκυθά – Σταματελοπούλου – και συνεργατών της. Η ίδια θα δωρίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μέσω του Ιδρύματος στο Μουσείο Χώρας για τη δημιουργία της νέας αίθουσας αρχαιοτήτων. Η κ. Κολοκυθά ζούσε για πολλά χρόνια στην Αγγλία. Η ίδια είναι εκπαιδευτικός, έχει κάνει σπουδές πάνω στην τέχνη και ο σύζυγός της ήταν γιατρός σε μεγάλο νοσοκομείο του Λονδίνου. Με το ψευδώνυμο «Φλοίσβη Αλθέα» έχει γράψει βιβλία ποίησης.
Η πρόεδρος Κωνσταντίνα Κολοκυθά αρχικά μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη ζωή της, για τις παιδικές αναμνήσεις και τα όνειρα που την οδήγησαν με σκληρή δουλειά και όραμα, στο σήμερα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δασκάλους που την ενέπνευσαν, στους φίλους που στηρίζουν τις ιδέες της και στη μητέρα της, που αποτέλεσε πρότυπο για εκείνη.
Περισσότερα για το ‘Ιδρυμα, το καταστατικό και τους σκοπούς του έκανε γνωστά η γιατρός Ηρώ Κοκκέβη , ενώ μίλησε και ο γεωπόνος Δημήτρης Καγιάς, ανηψιός της κ. Κολοκυθά. Η κ. Κοκκέβη παρουσίασε το λογότυπο το οποίο φιλοτέχνησε με δωρική προσέγγιση και έμπνευση από τη Γραμμική Β΄η Βαρβάρα Φιλιπποπούλου, το οποίο “πλέκει” με μεγάλη δεξιοτεχνία τα γράμματα “Κ” και “Σ”. Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ένα από τα επόμενα βήματα είναι ο σχεδιασμός κοσμημάτων με τα ονόματα “Κατερίνα” και “Στυλιανή”, τα οποία θα δωρηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παν. Καρβέλας στο χαιρετισμό του είπε πως η ιστορία της περιοχής της Χώρας, ξεκινά τόσο βαθιά στο παρελθόν, που μας κάνει να νιώθουμε όχι απλά μικροί, αλλά ελάχιστοι μπροστά της. “Μικροί εμείς, μεγάλο το χρέος της διαφύλαξης και της ανάδειξης της ιστορίας μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως ο Δήμος μας και όλη η χώρα οφείλει πολλά στους επιστήμονες μελετητές, συγγραφείς και αρχαιολόγους, που μέσα από τη δουλειά τους φέρνουν το πνεύμα των προγόνων μας πιο κοντά. Δε θέλω να πω πολλά, γιατί μιλάει επίσης το πλούσιο έργο της κ. Κολοκυθά από μόνο του. Μια ζωή μέσα στην εκπαίδευση, μέσα στον αγώνα για τη στήριξη της νεολαίας, και όχι μόνο, μια ζωή από κοινού με τον αξιοσέβαστο σύζυγό της με γνώμονα τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να έρχεται αυτή η παρουσία, κάποια στιγμή στο δρόμο σου, ειδικά σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια στιγμή που κρίνονται πολλά για το μέλλον. Μια τέτοια στιγμή, κρίσιμη για την χώρα και τον τόπο, βιώνουμε και τώρα. Είμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι διλημμάτων, σε ένα καταιγιστικό βομβαρδισμό αλλαγών και προκλήσεων. Και για άλλη μια φορά, η κ. Κολοκυθά – Σταματελοπούλου μας απλώνει χέρι βοηθείας. Το φως της γνώσης και του οράματός της, εξαπλώνεται πλέον σε όλο τον κόσμο, μέσω της νέας αίθουσας του Μουσείου της γενέτειράς της” σημείωσε ο δήμαρχος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπαχούμας και Δημήτρης Βρεττάκος.
Στην κ. Κολοκυθά δόθηκαν από το Δήμο αναμνηστικά δώρα και βιβλία σχετικά με την περιοχή, ενώ η βραδιά έκλεισε με κέρασμα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages