Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου – Κινητοποίηση εργαζομένων στην πλατεία 23ης Μάρτιου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου – Κινητοποίηση εργαζομένων στην πλατεία 23ης Μάρτιου

Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου – Κινητοποίηση εργαζομένων στην πλατεία 23ης Μάρτιου

Share This

 


Σε πανελλαδική απεργία καλούν τα μέλη τους οι συλλογικοί φορείς της χώρας για την 9η Νοεμβρίου. Στην αιχμή των διεκδικήσεων η υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , κατώτερο μεικτό μισθό στα 825€ ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσει, την επαναφορά των τριετιών, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών και τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κινητοποίηση εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί και στην πλατεία 23ης Μάρτιου στην Καλαμάτα.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας το οποίο εκπροσωπεί μεγάλο κομμάτι των  οικοδόμων όλου του νομού, καταγγέλλει την απαράδεκτη και συνάμα ανώφελη προσπάθεια κυβερνήσεις – τραπεζιτών, με την κλήτευση σε δίκη του γραμματέα της ομοσπονδίας μας , Βάλσαμου Συρίγου.

Θέλουν να τον σύρουν σε δικαστήρια καταγγέλλοντας τον με ένα σωρό κατηγορίες και να το δικάσουνε σαν κοινό εγκληματία. Και όλο αυτό γιατί απλά έκανε το καθήκον του σαν αγωνιστής να υπερασπιστεί το σπίτι εργαζόμενου που ήθελαν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας νόμους του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα και εμπόδιο στο εργατικό ταξικό κίνημα και στην αντίδραση του λαού απέναντι στις πραγματικά εγκληματικές ενέργειες που η ίδια κάνει με το να παίρνει τα σπίτια του κόσμου.

Με το να βάζει δυσβάσταχτες τιμές σε ρεύμα νερό είδη πρώτης ανάγκης και συνολικότερα να δυσκολεύει και να ακριβαίνει τη ζωή του κόσμου.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις θα σταματήσουν τον ξεσηκωμό και την αγανάκτηση του κόσμου.

Επειδή ξέρουμε πολύ καλά ότι το μόνο εμπόδιο και δυσκολία που βρίσκουν, είναι η οργανωμένη πάλη.

Για αυτό ακριβώς και εμείς συνεχίζουμε ασταμάτητα και δυναμώνουμε τα σωματεία μας ενημερώνουμε ασταμάτητα τον κόσμο οργανώνουμε ασταμάτητα κινητοποιήσεις και αντιδράσεις σε αυτήν την απαράδεκτη πολιτική.

Η απάντηση σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση προς το πρόσωπο του γραμματέα της ομοσπονδίας ο οποίος αντιπροσωπεύει χιλιάδες οικοδόμους θα την πάρουν στις 9 Νοέμβρη με την καθηλωτική απεργία του κλάδου και συνολικότερα της εργατικής τάξης.

Απεργούμε ενάντια σε αυτό τον αντιλαϊκό τυφώνα που μας έχουν επιβάλει τα τελευταία χρόνια , φτωχαίνοντας ακόμα περισσότερους εργαζόμενους και νοικοκυριά, φτάνοντας μας σε απελπισία.

 Θα συνεχίζουν να μας βρίσκουν απέναντί τους κυβέρνησης και εργοδοσία μέχρι τη μέρα που θα γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Για τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους, τους παρόχους της ενέργειας, τους τραπεζίτες, δεν υπάρχει βαρυχειμωνιά παρά μονάχα κέρδη. Τα δικά μας προβλήματα οξύνονται για να βγαίνουν αλώβητοι και πιο δυνατοί σε κάθε περίπτωση οι λίγοι με τις μεγάλες τσέπες.

Με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας θα επιβάλλουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη η ζωή μας.

Δεν μένουμε θεατές των εξελίξεων.

Γινόμαστε πρωταγωνιστές για να κερδίσουμε το σήμερα και το αύριο που έχουμε ανάγκη.

Όλοι στον αγώνα.

Όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ολοι στην απεργιακη συγκεντρωση στην πλατεια 23ησ μαρτιου στις 10.00πμ

 

·         ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν θα «προσαρμόσουμε» την ζωή μας στα μέτρα του συστήματος τους!

·         ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μας έφαγαν τα αυτιά ότι αυτόν τον χειμώνα θα κρυώνουμε, πληρώνοντας το χρηματιστήριο ενέργειας και τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων!

·         ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε αυτά που ΕΜΕΙΣ παράγουμε!

·         ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί θέλουμε ο μισθός να φτάνει μέχρι το τέλος του μήνα και όχι να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με κουπόνια!

·         ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε το 2022 να κόβουν το ρεύμα σε σπίτια συναδέλφων!

Αυτοί που θυσαύρισαν σε κρίση και πανδημία με τον δικό μας ιδρώτα, τώρα έχουν το θράσος να μας μιλούν για «δύσκολους καιρούς». Απαντάμε ότι εμείς, η εργατική τάξη, δεν είδαμε ποτέ «εύκολους καιρούς». Εύκολους καιρούς βλέπουν μόνο οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους που κερδίζουν πολλά και μόλις έρθουν δύσκολοι καιροί κερδίζουν περισσότερα! Στο κλάδο μας οι βιομήχανοι είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, δεν έπαψαν να επιδοτούνται με ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία, να επενδύουν και να αναπτύσσουν την παρουσία τους στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. Αντίθετα εμείς δεν μπορούμε να απολαύσουμε  τον πλούτο που παράγουμε, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους.

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

Πάντα, οι εργάτες όταν κέρδιζαν κάτι ήταν μετά από τους αγώνες τους. Ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα! Δεν πρέπει να κρατάμε παθητική στάση αναμονής, περιμένοντας μια άλλη κυβέρνηση που θα μας σώσει. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και αυτό διότι συνεχίζει το ίδιο έργο καθώς «το κράτος έχει συνέχεια», όπως λένε. Και αυτή η «συνέχεια» θέλει κάθε φορά εμάς να ζούμε χειρότερα και τους «λίγους» να πλουτίζουν. Η «σταθερότητα» που θέλουν να έχουν οι κυβερνήσεις τους είναι «σταθερότητα» στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των βιομηχάνων και «αστάθεια» για τις ζωές μας.

Πρέπει άμεσα να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και την συνέχεια της!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30ΜΜ ΣΤΟΝ ΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι με δυνατά Συνδικάτα να βάλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να διεκδικήσουν μαχητικά τα αιτήματα τους. Το έδειξαν οι συνάδελφοι στην COSCO που κερδίσανε Συλλογική Σύμβαση. Το έδειξαν οι οικοδόμοι που έκαναν το ίδιο με κλαδική σύμβαση και αύξηση στον μισθό. Το δείχνουν και οι συνάδελφοι στην Μαλαματίνα που δίνουν παλικαρίσιο αγώνα κόντρα σε εταιρεία και κυβέρνηση!

ΔΕΝ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

·         ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.

·         Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.

·         Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·         Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

·         Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·         Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

·         Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

·         Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.

·         Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages