Απόλλωνα Καλαμάτας – Καθάρισαν με 3-0 σετ τον Α.Σ.Π. Κορίνθου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απόλλωνα Καλαμάτας – Καθάρισαν με 3-0 σετ τον Α.Σ.Π. Κορίνθου

Απόλλωνα Καλαμάτας – Καθάρισαν με 3-0 σετ τον Α.Σ.Π. Κορίνθου

Share This


 Με εμφατικό τρόπο ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις στην Pre League Γυναικών ο Απόλλωνας Καλαμάτας. Σαν καλοδουλεμένη μηχανή η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη έβγαλε νοκ άουτ την ανέτοιμη και λαβωμένη αντίπαλο από την Κόρινθο επικρατώντας άνετα στα δυο πρώτα σετ με 25-08 και 25-17 για να πάρει και το τρίτο με 25-20, παρά τις λίγες στιγμές χαλάρωσης λίγους πόντους πριν το φινάλε κι όταν το σκορ είχε φθάσει στο 18-20.

Ένα σημαντικό πρώτο αποτέλεσμα, καθώς προσμετρά όχι μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο αλλά και στο πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας. Αξίζει δε να σημειωθεί, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη πως η ομάδα ακόμη δεν έχει φθάσει στο 100% των δυνατοτήτων της.

ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: «ΌΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»

 

«Ήταν πάρα πολύ καλό το παιχνίδι μας. Ειδικά στα δυο πρώτα σετ παίξαμε ολοκληρωτικό βόλεϊ. Για πρεμιέρα είναι πολύ δύσκολο. Παίξαμε δυο σετ με ελάχιστα λάθη, αντιθέτως με το τρίτο που κάναμε 14-15 λάθη το οποίο αφού καταφέραμε και το πήραμε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ήταν πάρα πολλά λάθη, ίσως χαλαρώσαμε! Κάναμε εύκολα λάθη, αλλά το γυρίσαμε», σημείωσε αρχικά ο Μπάμπης Μυτσκίδης φανερά ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του.

Τονίζοντας πως πρόκειται για «πολύ καλή και μεγάλη νίκη. Δεν πίστευα ότι θα παίξουμε πρώτη αγωνιστικό τόσο καλά. Στα φιλικά ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα, παίξαμε και τέτοια παιχνίδια αλλά το κάναμε επίσημο και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια».

Σε ό,τι αφορά την συνολική εικόνα του Απόλλωνα σημείωσε πως «Δείχνει η ομάδα ότι έχει δυνατότητες, ότι μπορεί να παίξει. Όταν παίζει αυτό το βόλεϊ – όπως στα δυο σετ, πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Όσο για το πάντρεμα παλιών και νέων αθλητριών σημείωσε πως ακόμη η ομάδα του χρειάζεται πίστωση χρόνου: «Δεν έχει πετύχει 100% το πάντρεμα. Θέλουμε χρόνο για να παίξουμε καλά. Συνάμα το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι ενώ θα πρέπει να βρεις ρυθμό, θα πρέπει να κερδίζεις κιόλας! Αυτό είναι ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τις αθλήτριές τους και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Θα μας δώσουν ρυθμό τα παιχνίδια που θα έχουμε.»

Για την αντίπαλη Κόρινθο τόνισε πως πρόκειται για μια πολλή καλή ομάδα απέναντι στην οποία η απόδοση των αθλητριών του διαμόρφωσαν την εικόνα του αγώνα «Η Κόρινθος είναι αρκετά καλή ομάδα. Το κάναμε εμείς να φαίνεται εύκολο. Όταν την «πνίξαμε». Δεν δώσαμε εύκολους πόντους και δεν μπόρεσε ειδικά στα δυο σετ να μπει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.»

Κλείνοντας στάθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια και η οποία απογειώθηκε πέρυσι με την παραλίγο άνοδο της ομάδας στη Volley League: «Εμείς είμαστε εδώ, κάνουμε την προσπάθειά μας τα τελευταία χρόνια έχουμε ανεβάσει πολύ το μεσσηνιακό βόλεϊ, ζητάμε τη στήριξη του κόσμου αυτή η ομάδα πέρυσι έφτασε στο παρά κάτι να κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία στη σύγχρονη ιστορία του βόλεϊ. Από κει και πέρα θέλουμε τη στήριξη του δήμου, της περιφέρειας. Πιστεύω, μιας και παίζαμε με την Κόρινθο είναι καλό να υπάρχουν ομάδες της Πελοποννήσου σε μια λίγκα η οποία αποτελείται από 13 ομάδες (6 Θεσσαλονίκης, 5 Αττικής). Καθώς έχουμε μεγαθήρια απέναντί μας θέλουμε τη στήριξη όλου του κόσμου – που σήμερα γέμισε το γήπεδο, ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ– για να έχει η ομάδα αυτή μέλλον.»

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ: «ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ»

Ειρήνη Τσομπανίδου
Κεντρικός Απόλλωνα Καλαμάτας

Διάχυτη η ικανοποίηση για την πρώτη εμφάνιση και ανάμεσα στις παίκτριες με την Ειρήνη Τσομπανίδου, τη νεοαποκτηθείσα κεντρικός του Απόλλωνα να δηλώνει πως: «Θέλαμε το τρίποντο… Σε όλα θέλουμε τη νίκη, αλλά όταν κάνεις την αρχή έτσι είναι πολύ αισιόδοξο και βλέπεις το μέλλον πολύ διαφορετικά. Χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτή τη νίκη, τη θέλαμε. Συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα και ελπίζουμε και εκεί να πάρουμε τη νίκη».

Η φετινή κούρσα θυμίζει περισσότερο Μαραθώνιο και η διάρκεια, το βάθος στον πάγκο και φυσικά η δυναμική και το ταλέντο των αθλητριών θα παίξουμε κομβικό ρόλο. «Πιστεύω πως η ομάδα μας είναι πολύ ταλαντούχα. Δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά στην προπόνηση. Όλες μας έχουμε το σθένος και θέλουμε να νικάμε. Οπότε πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι και βδομάδα με βδομάδα θα έχουμε πρόοδο.»

Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει την ΧΑΝΘ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι είπε: «Είναι όλες οι ομάδες αξιόλογες φέτος. Δεν υπάρχει κάποια που θα πεις πως θα την κερδίσεις. Όλες είναι δυνατές. Τις βλέπουμε ξεχωριστά και πάμε για το καλύτερο πάντα.»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΑΝΑΚΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ – ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ»

Πίστωση χρόνου θα χρειαστεί η ομάδα της Κορίνθου που φέτος συμμετέχει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Pre League, ώστε να βρει το ρυθμό της. Αυτό φάνηκε από το παιχνίδι που έδωσε στην Καλαμάτα απέναντι στον Απόλλωνα όπου έχασε με διαφορά στα δυο πρώτα σετ, μπαίνοντας στο παιχνίδι στο τρίτο σετ όπου πάλεψε αλλά ήταν πια αργά.

Μανώλης Πρασανάκος Προπονητής ΑΣΠ Κορίνθου

Ο κόουτς της ομάδας Μανώλης Πρασανάκος στάθηκε στην ανάγκη η ομάδα του να βρει γρήγορα τον ρυθμό της ώστε να μην απωλέσει σημαντικά ματς και βαθμούς από την αρχή της σεζόν. «Είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Εμείς με τους δυο τραυματισμούς μας δεν μπορέσαμε να μπούμε στο παιχνίδι σωστά. Δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι σήμερα η Καλαμάτα στο σερβίς ήταν πάρα πολλή καλή, μας πίεσε αρκετά και στο side out δεν πήγε καθόλου καλά, είχαμε χαμηλά ποσοστά. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με κάποιες αλλαγές να δούμε την ετοιμότητα των παικτριών μας. Απλά δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη» είπε αρχικά για να σημειώσει πως «Περιθώριο χρόνου δεν έχουμε. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρέπει όλα αυτά να έχουν μπει σε μια σειρά, να έχουμε βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού μας.»

Όσο για τους στόχους είναι υψηλοί. «Ψηλά άλλος θεωρεί να μείνει να μπει κατηγορία. Για κατηγορία σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά τα κορίτσια έχουν μια ποιότητα, δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, δυστυχώς δεν φάνηκε αυτό σήμερα αλλά είναι ένα πρωτάθλημα με 23 ακόμη αγωνιστικές για να το δείξουμε. Ευελπιστώ την επόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι και να δείξουμε ότι η Κόρινθος έχει μια ποιότητα.»

  • Διαιτησία: Καραγιαννόπουλος, Χανδρινός.

Απόλλωνας Καλαμάτας (Μυτσκίδης): Philo Aniah, Αν. Μαυροειδή, Κ. Αποστολοπούλου, Νικ. Κόλλια, Ελπ. Ζωΐδου, Ειρ. Τσομπανίδου, Tosi Anahi, Πολ. Ξανθή,μ Ν. Γιόλλα, Στ. Σερελέα, Ειρ. Γιόλλα Σοφ. Καψαμπέλη.

ΑΣΠ Κόρινθος (Πρασανάκης): Μαρ. Μαργαρίτη, Ritrer, Βενέτη, Ελευθερίου, Παπά, Κυπαρίσση, Σπυροπούλου, Βαλληνδρά, Jaramillo, Αγγιστριώτη, Πατουχέα.

Αποτελέσματα – 1η αγωνιστική

ΑΣ Μακεδόνες – ΓΣ Πανιώνιος      0 – 3

(21 – 25 11 – 25 24 – 26)

ΦΟ Βριλησσίων – ΑΣ Ελπίς  0 – 3

(14 – 25 22 – 25 21 – 25)

Απόλλων Καλαμάτας – ΑΣΠ Κόρινθος   3 – 0

(25 – 8 25 – 17 25 – 20)

ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση – ΑΠΣ Αίας         3 – 2

(20 – 25 23 – 25 25 – 15 25 – 11 15 – 9)

Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων – ΧΑΝΘ    3 – 0

(25 – 19 25 – 20 25 – 17)

ΑΟΦ Πορφύρας – ΟΦΑ Απολλώνιος (σε εξέλιξη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages