Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης εκ Πεταλιδίου στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης εκ Πεταλιδίου στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας

Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης εκ Πεταλιδίου στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας

Share This




Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς πραγματο­ποιή­θηκε χθες 31 Αυγούστου 2022, στον κατάμεστο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η τελετή αναγραφής του Οσίου Βησ­σα­ρίω­νος του Αγαθωνίτου του εκ Πεταλιδίου, στο Αγιολόγιο της Ορ­θο­δόξου Εκκλησίας, της Συνοδικής Πατριαρχικής Πράξεως υπογε­γραμ­μένης υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και των Συνοδικών Μελών.

Την Πατριαρχική Πράξη Αγιοκατατάξεως ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριος Φραγκάκης, στο κείμενο της οποίας γίνεται εκτενής αναφο­ρά στο βίο του Αγίου, στο θαυμαστό σημείο της αυθαρσίας του ιερού λειψάνου του, ως επίσης και στην έξωθεν μαρτυρία του χριστεπωνύ­μου πληρώματος της Εκκλησίας, περί της Αγιότητός του. Ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου ορίστηκε η 22α Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ο Παναγιώτατος ομίλησε εκτενώς περί της Αγιότητος, αναφερόμενος στις τελευταίες Αγιοκατατάξεις υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι Εκκλησία χωρίς Αγίους δεν νοείται.

Στην τελετή παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, επικεφαλής ομάδος προσκυνητών, εκ της Καλαμάτας αλλά και της ιδιαιτέρας πατρίδας του Οσίου Βησσαρίωνος, το Πεταλίδι Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μη­τρο­πολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ποιμενάρχης του τόπου που εμόνασε και αγίασε ο Όσιος, καθώς και άλλοι Αρχιερείς.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages