Στον κάλαθο των αχρήστων η όποια ελπίδα για μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στον κάλαθο των αχρήστων η όποια ελπίδα για μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης

Στον κάλαθο των αχρήστων η όποια ελπίδα για μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης

Share This


 Γράφει ο Γεώργιος Σπυρόπουλος

Η παρούσα και σύντομα απερχόμενη δημοτική αρχή Μεσσήνης υπεκφεύγει των ευθυνών της για το σχεδιαζόμενο “έγκλημα” που θα υποβαθμίσει την καθημερινότητα των δημοτών μας και θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τον όποιο σχεδιασμό και κάθε ελπίδα για μελλοντική ανάπτυξη! Η, εκ νέου, εγκατάσταση των Ρομά στον βάλτο της Μπιρμπίτα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα που ήδη έχουμε βιώσει προ ολίγων ετών: το γκέτο που πάνε να φτιάξουν και πάλι θα (αυτο)διαλυθεί όπως την προηγούμενη φορά και οι «ένοικοί» του θα διαχυθούν στην γύρω περιοχή, δηλαδή στη Μεσσήνη και στα πέριξ αυτής χωριά!

Το επιχείρημα του νυν Δημάρχου ότι δεν τους δεχτήκαμε στην περιοχή “Μακαρία” που ανήκει στο Δήμο μας, δεν μπορεί να του δώσει το άλλοθι της ευθύνης του, αν δεν σταθεί ενάντιος στην επανασύσταση του καταυλισμού της Μπιρμπίτα. Το ότι η Μπιρμπίτα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Καλαμάτας δεν του παρέχει το δικαίωμα να συναινέσει (ή έστω να αδιαφορήσει) σε αυτή την επιλογή, αφού η θέση του καταυλισμού, η θέση της Μπιρμπίτα, αποτελεί την είσοδο, την “πόρτα” της Μεσσήνης (& του Δήμου μας) από την πλευρά της Καλαμάτας, του Εθνικού δρόμου για (και από) την Αθήνα και του Αεροδρομίου!

Κομματικές αγκυλώσεις και ανάγκες εκλογικής επιβίωσής του θα τον κάνουν πάλι να σιωπήσει; Αυτή η δημοτική αρχή έχει κατ’ επανάληψη χαρακτηριστεί για την απουσία ουσιαστικού έργου (είναι άριστη μόνο για έργο στις φωτογραφίες και για ομιλίες αυτοεπιβεβαίωσης και αυτοεπαίνου στα πανηγύρια του καλοκαιριού). Τουλάχιστον ας μην τους επιτρέψουν να μας μετατρέψουν στη “χαβούζα” της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου!

Κύριοι (& κυρίες) της δημοτικής αρχής, επιτέλους, ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας – αλλιώς η θέση σας θα σβηστεί από τον ρου της (τοπικής μας) ιστορίας!


Τοποθέτηση του υποψήφιου Δημάρχου Μεσσήνης Γεώργιου Σπυρόπουλου για την εκ νέου εγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή “Μπιρμπίτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages