Μονάδα Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη με τη μεταβατική διαχείριση τέλος του έτους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μονάδα Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη με τη μεταβατική διαχείριση τέλος του έτους

Μονάδα Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη με τη μεταβατική διαχείριση τέλος του έτους

Share This

 



Η πορεία της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υλοποίησή της, αλλά και τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει τέθηκαν επί τάπητος στην διάρκεια της σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

«Η φετινή χρονιά η περιφέρειά μας πήγε καλά στο ζήτημα των απορριμμάτων. Δεν είχαμε προβλήματα. Δεν είχαμε την ντροπή των προηγούμενων χρόνων σε καμία -σχεδόν- περιοχή της Πελοποννήσου» τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας για να επισημάνει την προσωρινή λύση που βρέθηκε στην περίπτωση της Μεσσήνης, αλλά και τη λύση που μπορεί να δοθεί στο ζήτημα της Κυπαρισσίας. «Εξυπακούεται ότι όλες οι ομάδες, όλοι οι ΧΑΔΑ, όλες οι χωματερές ή ΧΥΤΑ Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας πρέπει να πάψουν να λειτουργούν».

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η έως σήμερα πορεία της ΣΔΙΤ καθώς και θέματα που αφορούν τους Δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας που έχουν ενταχθεί στην ολοκληρωμένη διαχείριση και εξυπηρετούνται από τη μονάδα της Αρκαδίας στην Παλαιοχούνη και τους ΣΜΑ σε Άργος και Σπαθοβούνι.

Άκρως χαρακτηριστικά ήταν και τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σταύρος Αργειτάκος

Η μονάδα της Καλλιρρόης, όπως έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη, αναμένεται να τεθεί σε μεταβατική λειτουργία στα τέλη του 2022. Όσον αφορά τους ΣΜΑ που προβλέπονται βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Καλαμάτας να βρίσκεται ήδη για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν, επίσης, προς τον Υπουργό θέματα που απασχολούν ευρύτερα τους Δήμους, όπως το ενεργειακό κόστος, τη χρηματοδότηση των Δήμων και των ΔΕΥΑ, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages