“Η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι ψιλά γράμματα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι ψιλά γράμματα”

“Η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι ψιλά γράμματα”

Share This

 


“Η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι ψιλά γράμματα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η 34χρονη μητέρα, δυο παιδιών, στην Καλαμάτα. Το συνδικάτο στέκεται αλληλέγγυο στην άτυχη γυναίκα και με αφορμή το περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο τα πάγια αιτήματα για μέτρας υγεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην συναδέλφισσα που τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση σκυλιών, κατά την είσοδο της στη δουλειά της, στην ΒΙΠΕ Καλαμάτας.

 Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο από εργατικά ατυχήματα τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα στον κλάδο μας. Δηλωμένα ή μη, με δημοσιότητα ή “θαμμένα” από την εργοδοσία, τα εργατικά ατυχήματα συνεχώς αυξάνονται. Την στιγμή που υπάρχει όλη η επιστήμη και η τεχνολογία για να προληφθούν , γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων που έχουν διαλύσει κάθε μηχανισμό και υπηρεσία ελέγχου, γιατί έτσι το προστάζει το κέρδος της εργοδοσίας.

Η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι ψιλά γράμματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

·         Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς και νομοθετική κατοχύρωσή τους.

·          Ουσιαστικοί έλεγχοι, στελέχωση των υπηρεσιών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

·         Ανθρώπινα ωράρια, σταθερός ημερήσιος χρόνος. Να σταματήσει η εντατικοποίηση.

·         Ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

·         Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και διεύρυνση δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages