ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ολοκληρώνεται η αδελφοποίηση Καλαμάτας – Λόουελ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ολοκληρώνεται η αδελφοποίηση Καλαμάτας – Λόουελ

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ολοκληρώνεται η αδελφοποίηση Καλαμάτας – Λόουελ

Share This

 


Αύριο ολοκληρώνεται και επίσημα η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη του Λόουελ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, παρουσία αντιπροσωπείας του Λόουελ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 6 το απόγευμα.

Για το γεγονός ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως στόχο και προτεραιότητα την ανάπτυξη των συνεργασιών, την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της εικόνας του Δήμου μας.

Στην αρχή με τις αδελφοποιημένες πόλεις και στη συνέχεια με πόλεις που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Δήμο μας και, προφανώς, αυτή η συνεργασία θα αποβεί επ’ ωφελεία και των δύο Δήμων, εμπορικά, επιχειρηματικά, ακαδημαϊκά. Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση μας έκανε να αλλάξουμε χρονικά τον σχεδιασμό μας αλλά όχι την ουσία. Έτσι λοιπόν έχουμε επισκεφθεί την Κίνα και τη Ρωσία πριν την υγειονομική κρίση, συνεχίσαμε με την Κύπρο, τις Βρυξέλλες αλλά και άλλες, ελληνικές πόλεις, όπου εκεί παρουσιάσαμε τους στόχους αλλά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.  

Πριν από τέσσερις μήνες επισκεφθήκαμε τη Βοστώνη όπου συμμετείχαμε στην τελετή αδελφοποίησης με την πόλη του Λόουελ. Από σήμερα αντιπροσωπεία της Βοστώνης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Λόουελ θα έρθει στην πόλη μας όπου θα ολοκληρωθεί η τελετή της αδελφοποίησης.

Μέσα από την αδελφοποίηση αυτή προσδοκούμε ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις ακαδημαϊκά, επιχειρηματικά, εμπορικά, τουριστικά, σε επίπεδο επιστημών, έρευνας, τεχνολογίας. Ήδη για τα επιχειρηματικά πρέπει να πω ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον».

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΟΥΕΛ

308056121 478774100811862 3755317413875085700 n

Σήμερα το μεσημέρι η αποστολή του Λόουελ έφθασε στην Ελλάδα, όπου την υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Σκοπετέα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα αδελφοποίησης:

lowell 02 02 01

lowell 02 02 02


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages