Κινητοποίηση απέναντι στην απόφαση-ταφόπλακα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κινητοποίηση απέναντι στην απόφαση-ταφόπλακα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

Κινητοποίηση απέναντι στην απόφαση-ταφόπλακα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

Share This

 


Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τα όσα αιφνιδιαστικά εξελίχθηκαν το Σάββατο γύρω από την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ με τον Υπουργό Γ. Γεωργαντά να υπογράφει την εξίσωση του μεγαλύτερου brand σε αγροτικό προϊόν του ονόματος αυτού του «Καλαμάτα» με την «Ποικιλία Ελιάς Καλαμών» και να ανοίγει την «κερκόπορτα» για την απαξίωση του ΠΟΠ προϊόντος, σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό, αλλά που οδηγεί –όπως σημειώνουν οι φορείς- σε λίγο να μην υπάρχει ούτε προϊόν καθώς οι «τρίτες» χώρες και οι εισαγωγείς… τρίβουν τα χεράκια τους. 

Πρωταγωνιστής ο κ. Γεωργαντάς μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής κοροϊδίας την στιγμή που δήθεν εξελισσόταν ένας διάλογος με τη Μεσσηνία που είχε καταθέσει τη μοναδική πρόταση για τα επόμενα βήματα στο προϊόν και έδινε προσωπικές διαβεβαιώσεις στο τραπέζι πως ο ίδιος δεν θα “ντυνόταν” Αποστόλου.

“ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ”

Οι πιέσεις όμως και τα συμφέροντα φαίνεται πως ήταν πολύ μεγαλύτερα και έτσι έφθασε στο σημείο όχι απλά να αγνοήσει τα όσα πρόσφατα επέβαλε η απόφαση του ΣτΕ ξεκαθαρίζοντας το πλαίσιο για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ στην προσφυγή που είχε γίνει για την προηγούμενη απόφαση, αλλά να διαμορφώσει μια άνευ προηγούμενου κατάσταση για όσους επιχειρούν πια να… αποδομήσουν τα ΠΟΠ προϊόντα, όπως σημειώθηκε «βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας». Οι διαστάσεις του θέματος είναι πάρα πολύ μεγάλες σε μια περίοδο που η Μεσσηνία βάλλεται και τα αγροτικά της προϊόντα χτυπιόνται ανελέητα. Αντίδραση από τους παραγωγούς και τις Ενώσεις με κοινή τους ανακοίνωση που σημειώνουν πως το προϊόν πλέον βρίσκεται στο απόσπασμα (δείτε αναλυτικά εδώ)

ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Βολή κατά βολή κατά της πολιτικής επιλογής του Υπουργού ΑΑΤ να προχωρήσει σε μια ακατανόητη απόφαση ναρκοθετώντας το μέλλον της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και από τον Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ο κ. Λαμπρόπουλος εκθέτει τον Γ. Γεωργαντά για τα όσα τόσο δημόσια όσο και προσωπικά είχε δεσμευτεί πως δεν θα έπραττε στην πλάτη της Μεσσηνίας και δηλώνει πως θα συνεχίσει σε όλα τα επίπεδα τον αγώνα για την αποκατάσταση της ζημιάς που γίνεται, δείχνοντας το δρόμο των προσφυγών. (δείτε αναλυτικά εδώ)

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Η πρώτη πολιτική αντίδραση στον κυβερνητικό χώρο ήρθε σε υψηλούς τόνους από τον Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καταστροφική απόφαση για τους Μεσσήνιους παραγωγούς και προχωρά σε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας παράλληλα όλα τα στοιχεία (δείτε αναλυτικά εδώ).

ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης όπου και αναφέρει πως οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την ονομασία ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Δείτε την ανακοίνωσή του πατώντας εδώ.

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ -ΔΥΝΑΤΑ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δυνατά υπέρ του αγώνα της Ένωσης Μεσσηνίας για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Με μια ανακοίνωση με σαφείς επικρίσεις για τα πολιτικά και κομματικά “παιχνίδια” ο Παναγιώτης Νίκας λαμβάνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όσους επιθυμούν την ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ Καλαμάτα από οποιονδήποτε στον πλανήτη. Μάλιστα στέκεται στο πλευρό του ιδιοκτήτη του ΠΟΠ της Ένωσης Μεσσηνίας και στηρίζει τις προσπάθειές στον αγώνα της, παρέχοντάς της -όπως σημειώνει- την αναγκαία νομική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Διαβάστε την ανακοίνωσή του πατώντας εδώ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Κινήσεις ήδη από το δήμο Καλαμάτας με τον Θανάση Βασιλόπουλο να συγκαλεί την Τετάρτη έκτακτη σύσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή των υπολοίπων δημάρχων, επικεφαλής των παρατάξεων και φορέων προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες στην βάση και των ομόφωνων αποφάσεων των δήμων και των υπολοίπων οργάνων (δείτε εδώ). Αντίδραση και από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο που προανήγγειλε ενέργειες ενάντια στην απόφαση αυτή (δείτε αναλυτικά εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages