Πετράκος: Να συνεδριάσει άμεσα το Πε.Συ. Πελοποννήσου στην πρόκληση Γεωργαντά για τις ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πετράκος: Να συνεδριάσει άμεσα το Πε.Συ. Πελοποννήσου στην πρόκληση Γεωργαντά για τις ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας

Πετράκος: Να συνεδριάσει άμεσα το Πε.Συ. Πελοποννήσου στην πρόκληση Γεωργαντά για τις ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας

Share This

 


Να συνεδριάσει άμεσα το Πε.Συ. Πελοποννήσου ώστε να απαντήσουμε άμεσα στην πρόκληση Γεωργαντά για τις ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας, ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Πε.Συ. Πελοποννήσου ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά η επιστολή:

 Επιστολή – Πρόταση να συνεδριάσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι το Σάββατο 03-09-2022 το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προχώρησε σε προκλητική ενέργεια ενάντια στην ουσία της απόφασης του ΣτΕ. Η εγκληματική του αυτή απόφαση ενάντια στην ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας είναι παρόμοια με την γνωστή απόφαση Αποστόλου – Αντώνογλου για την οποία έχει καταδικάσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Είναι προφανές ότι η απόφαση Γεωργαντά είναι υπέρ των εισαγωγέων ελιάς τύπου Καλαμών από τρίτες χώρες, πάρθηκε καθ’ υπαγόρευση της  ΠΕΜΕΤΕ και θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του συνόλου της ελληνικής παραγωγής. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι στο Υπουργείο Γεωργίας κουμάντο κάνουν η ΠΕΜΕΤΕ, οι μεγαλοεισαγωγείς και οι Κουνινιώτηδες. Μετά την καταστροφή της σταφιδοκαλλιέργειας θα οδηγηθεί η χώρα και στην καταστροφή της ελαιοκαλλιέργειας. Συνεπώς, έχει υποχρέωση άμεσα ο Πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης να συγκαλέσουν το ΠεΣυΠ για να καταδικάσουμε την εγκληματική απόφαση Γεωργαντά και να απαιτήσουμε προστασία του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Σε κάθε περίπτωση απευθυνόμαστε σε όλους του συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους και σε όλες τις παρατάξεις του ΠεΣυΠ και ζητάμε να απαιτήσουμε όλοι την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να στηρίξουμε τους ελαιοπαραγωγούς μας και την ελαιοπαραγωγή της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages