Ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας

Ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας

Share This

 


Τα ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Μάλιστα, το όλο ζήτημα που έχει αρκετές διαστάσεις τίθεται και στο πεδίο των αρμοδίων με επιστολή προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και προς τους πολιτικούς φορείς, με την αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασης να υπογραμμίζεται.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.dskalamatas.gr

Καλαμάτα 16 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

   Προς

Την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

 

Κοινοποίηση:

1/ Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

2/ Το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

3/ Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας

4/ Την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας

 

 

                                ******************************         

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Καλαμάτα είναι έδρα Εφετειακής Περιφέρειας. Το Δικαστικό Μέγαρο είναι μεγάλο και σύγχρονο. Αναπόφευκτα λοιπόν, κάποιες ημέρες κάθε εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών και μεγάλος συνωστισμός. Ειδικά έξω από τα γραφεία των Εισαγγελικών Λειτουργών παρατηρούνται συχνά ανησυχητικές  εντάσεις.

Τα μέτρα ασφάλειας που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας είναι ελλιπέστατα.  Φυσικά δεν υπάρχει πύλη ανίχνευσης μετάλλων, πύλη που υπάρχει παραδείγματος χάριν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες της πόλης μας, όπως στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, με συνέπεια ο καθένας να μπορεί να εισέλθει, σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμεί του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, ανενόχλητος.  Κατά κανόνα υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη μόνο όταν εκδικάζονται  υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει φόβος επεισοδίων.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Αστυνομική Διεύθυνσή Μεσσηνίας να διαθέσει ικανή δύναμη και αστυνομική φρουρά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας για αποτρεπτικούς λόγους και επιπλέον να υπάρχει μόνιμος αστυνομικός στους χώρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Σας επισημαίνουμε, για άλλη μία φορά, το πρόβλημα που υπάρχει από την μη φύλαξη από Αστυνομικό του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας και αιτούμεθα την άμεση επέμβαση σας, για να υπάρχει πλέον ικανή αστυνομική παρουσία από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, ενόψει της ουσιαστικής ενάρξεως του νέου δικαστικού έτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                                         (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages