Θ. Βασιλόπουλος για διαγωνισμό αναβάθμισης του Διεθνούς Αερολιμένα ΚαλαμάταςΠ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θ. Βασιλόπουλος για διαγωνισμό αναβάθμισης του Διεθνούς Αερολιμένα ΚαλαμάταςΠ

Θ. Βασιλόπουλος για διαγωνισμό αναβάθμισης του Διεθνούς Αερολιμένα ΚαλαμάταςΠ

Share This

 

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την εκκίνηση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, ανέφερε:

«Η ουσιαστική αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μέσα από το διαγωνισμό για την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή της διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, συντήρησης και εκμετάλλευσής του.

Είναι μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εδώ από την Καλαμάτα και είναι σημαντικό ότι έστω και με καθυστέρηση ετών το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί χιλιάδες επιπλέον επισκέπτες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Είναι κρίσιμο ότι πέραν της αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων, κομβικής σημασίας αποτελεί η επέκταση του Αερολιμένα με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αεροπλάνων και φυσικά η αναβάθμιση που αναμένεται στα συστήματα ασφαλείας, στα ραντάρ και τον πύργο ελέγχου που περνά μέσα και από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της 120 ΠΕΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η αναβάθμιση του Αεροδρόμιου θα ενισχύσει τη δυναμική της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της νότιας Πελοποννήσου γενικότερα, προσθέτοντας στην αναπτυξιακή μας προοπτική και φυσικά στην τοπική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages