Κλιματική Ουδετερότητα παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε εκδήλωση της ΡΑΕ στην 86η ΔΕΘ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Κλιματική Ουδετερότητα παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε εκδήλωση της ΡΑΕ στην 86η ΔΕΘ

Κλιματική Ουδετερότητα παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε εκδήλωση της ΡΑΕ στην 86η ΔΕΘ

Share This

 


86η ΔΕΘ: Ομιλία Δημάρχου σε εκδήλωση της ΡΑΕ για την πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα

Ομιλία σε ενεργειακή εκδήλωση που διοργανώσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο 8 της ΔΕΘ στην αίθουσα «Ν. Γερμανός» είχε ως τίτλο: «Πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα. Οι Δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030”».

Πέραν του Δημάρχου Καλαμάτας. στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Mission για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, Χρ. Νικολαΐδης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Δρ. Ανδρέας Πουλλικάς, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Ψυχογυιός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ και ο δήμαρχος Λευκωσίας, Νίκος Νικολαΐδης.

306231008 515892093678440 3709228633496504153 n

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η συνεργασία έως σήμερα με την Πολιτεία για το ζήτημα της Κλιματικής Ουδετερότητας είναι σε υψηλό επίπεδο.

Όπως επίσης υψηλό θεωρώ είναι και το επίπεδο συνεργασίας με τους συναδέλφους στην Αυτοδιοίκηση και αναφέρομαι κυρίως στους Δημάρχους των πόλεων που έχουμε επιλεγεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή. Είναι βέβαιο ότι οι έξι πόλεις δημιουργώντας ένα Δίκτυο και έχοντας την απαραίτητη υποστήριξη από την Πολιτεία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που σχεδιάζουμε.

Χρειαζόμαστε ευελιξία, ταχύτητα, συνέργειες και υποστήριξη. Οι πολιτικές για την επίτευξη του στόχου της Κλιματικής Ουδετερότητας, η συμμετοχή των έξι πόλεων της χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή, πρέπει και αποτελεί μια υπόθεση εθνική. Και ως τέτοια οφείλουμε όλοι να την αντιμετωπίσουμε.

306479482 1464663110670979 87320716778779709400 n

Εμείς από την πλευρά των πόλεων, το Κράτος, η επίσημη Πολιτεία μέσα από τα Υπουργεία, τους Οργανισμούς, τις Υπηρεσίες της. Και στο τέλος όλοι μαζί, προκειμένου η κάθε πόλη, να μπορέσει να εφαρμόσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα την οδηγήσουν στις επόμενες δεκαετίες και συνάμα να προσφέρουμε όλοι εμείς καλές πρακτικές, τεχνογνωσία, σχέδια και αν θέλετε την προστιθέμενη εκείνη αξία συμβάλλοντας με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις της η κάθε πόλη στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages