ΜΑΓΙΚΗ αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΑΓΙΚΗ αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

ΜΑΓΙΚΗ αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Share This


 Με τον πιο όμορφο και μελωδικό τρόπο έπεσε η  αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο Αθλητικό Κέντρο της “Τέντας”.

22 χορωδίες από 11 έθνη άλλα διαγωνιστηκαν και άλλα συμμετείχαν σε  εννέα κατηγορίες αναδεικνύοντας το μεγαλείο της παραδοσιακής μουσικής από την πρώτη κιόλας ημέρα.

      

Περισσότεροι από 1.000 ξένοι και Έλληνες φίλοι της μουσικής απολτασαν όλα όσα είχε να δώσει το Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει για μια ακόμη φορά με επιτυχία ο δήμος Καλαμάτας, η Κ.Ε. Φάρις και η Interkultur. Το Φεστιβάλ που παρά τα δύο χρόνια πανδημίας κατόρθωσε να κάνει την επανεκκίνηση που τόσο ανάγκη είχαν οι φιλοι της μουσικής ανά τον κόσμο,  εδώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με το όνομα της Καλαμάτας να ταξιδεύει σε ολάκερη την Ευρώπη.

Το Φεστιβάλ  την αυλαία του με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο και την υπόσχεση την επόμενη χρονιά να επιστρέψει ακόμη πιο ισχυρό.

6 χορωδίες διαγωνιστηκαν για το μεγάλο τελικό.

Το βραβείο “σήκωσε”

Εκτός συναγωνισμού συννετειχσν οι εξής  4 χορωδιες από το Βρετανία, το Μουσικό Σχολείο Καλαματας, Παιδική χορωδία και χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.

10 Χρύσα, 9 ασημένια και 5 χάλκινα δόθηκαν συνολικά

Στην παιδική κατηγορία το  Πολύχρομο από την Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση, η Νεανική χορωδία του Δημοτικού ωδείου Καλαμάτας το ασημενιο μετάλλιο το οποίο στο επίπεδο 8 κατέκτησε η χορωδία από τη Ρουμανία.

Το καλαματιανό “Μελιφωνο” κατέκτησε την πρωτιά στο επίπεδο 2 της κατηγορίας Equal voices difficulty level 2.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages