ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ αξιοποίηση δημοτικού οικόπεδο στη νότια είσοδο του 14ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ αξιοποίηση δημοτικού οικόπεδο στη νότια είσοδο του 14ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ αξιοποίηση δημοτικού οικόπεδο στη νότια είσοδο του 14ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας

Share This

 


Την αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται στη νότια είσοδο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πρότεινε με ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Λιάππας Λεωνίδας, στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

«Ο κ. Λιάππας τόνισε ότι το ανωτέρω οικόπεδο προοριζόταν για παιδική χαρά κάτι που δεν έχει γίνει, ενώ έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης τροχόσπιτων και εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων. Επί-σης έχει μεταβληθεί σε αφοδευτήριο σκύλων και επικίνδυνης οδήγησης μοτοσυκλετών και ποδη-λάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολλή σκόνη που επηρεάζει το σχολείο, τα παιδιά κατά την άφιξη και την αναχώρησή τους και φυσικά τις παρακείμενες οικίες.

Τέλος επεσήμανε ότι σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το οδόστρωμα επί της οδού Φρίντας Λιάππα (πάροδος Δήμητρας), με εντελώς αποσαθρωμένη άσφαλτο όπου έχουν συμβεί επανειλημμένα μικροατυχήματα παιδιών και ηλικιωμένων που γλίστρησαν στα χαλίκια.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

κ. Δήμαρχε,

Στο τέρμα της οδού Περσεφόνης, ο δήμος έχει στην ιδιοκτησία του οικόπεδο, εμπρός από τη νότια είσοδο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Ο χώρος αγοράστηκε από το Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να κτιστεί σχολείο. Βάσει των συμβολαίων των παρακειμένων οικιών ο χώρος που έχει απομείνει χαρακτηρίζεται «παιδική χαρά» κάτι που δε συνέβη ποτέ.

Το ανωτέρω οικόπεδο έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης τροχόσπιτων και εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων. Επίσης έχει μεταβληθεί σε αφοδευτήριο σκύλων και επικίνδυνης οδήγησης μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολλή σκόνη που επηρεάζει το σχολείο, τα παιδιά κατά την άφιξη και την αναχώρησή τους και φυσικά τις παρακείμενες οικίες. Ακόμη κι η υποχρεωτική κοπή της βλάστησης είναι πλημμελέστατη όπως ενημερώθηκα από κατοίκους της περιοχής.

Επανειλημμένες αιτήσεις των περιοίκων στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για παρέμβαση στο χώρο και απομάκρυνση των  εγκαταλελειμμένων οχημάτων δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Τέλος σε πολύ άσχημη κατάσταση με εντελώς αποσαθρωμένη την άσφαλτο είναι κι η οδός Φρίν-τας Λιάππα (πάροδος Δήμητρας) που οδηγεί στο χώρο. Εκεί έχουν συμβεί επανειλημμένα μικροατυχήματα παιδιών και ηλικιωμένων που γλίστρησαν στα χαλίκια.

Κατόπιν τούτων, ερωτώ τη δημοτική αρχή:

  1. Τι προτίθεται να πράξει ώστε να αξιοποιήσει το ανωτέρω οικόπεδο και να αποδοθεί προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής;
  2. Θα προβείτε στις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση της οδού της Φρίντα Λιάππα.

Ο Ερωτών

Λιάππας Δ. Λεωνίδας

Δημοτικός Σύμβουλος

Καλαμάτα 27 Σεπτεμβρίου  2022»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages