“Λαϊκή Συσπείρωση” για τις αυξήσεως των τελών στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Λαϊκή Συσπείρωση” για τις αυξήσεως των τελών στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

“Λαϊκή Συσπείρωση” για τις αυξήσεως των τελών στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Share This

 


“Όχι στο νέο χαράτσι στους αγρότες  της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας”. 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  αποφασίστηκε με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  η αύξηση των   τελών στους παραγωγούς και εμπόρους της λαϊκής αγοράς. Με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής συμφώνησαν και οι παρατάξεις  « ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» του κ. Κοσμόπουλου , «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ », του κ. Τζαμουράνη  «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ», της κα. Οικονομάκου,  «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»  του κ. Μάκαρη. Η απόφαση προβλέπει αύξηση για τους παραγωγούς από 43 σε 55 ευρώ και από 91,5 σε 105 ευρώ   για εμπόρους , μια αύξηση περίπου 25%. Η δημοτική αρχή δικαιολόγησε την αύξηση στο όνομα της Περιφέρειας, που ζήτησε 25%  από τα έσοδα των αγορών της περιοχής.   Στο δημοτικό συμβούλιο (απουσίαζε  η Λαϊκή Συσπείρωση) συζητάγανε επί ώρες για δευτερεύοντα ζητήματα αλλά για τις αυξήσεις δεν ειπώθηκε  κουβέντα. Η  ανακοίνωση της Περιφέρειας μετά το ΔΣ όμως δεν θέτει ως όρο την αύξηση των τελών στη λαϊκή αγορά για την είσπραξη του ποσού.   

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση σε μια περίοδο που οι αγρότες υποφέρουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια , στο πετρέλαιο, στα αγροεφόδια ο Δήμος Καλαμάτας να βάζει νέο χαράτσι στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα τους. Τώρα έπρεπε να προχωρήσει σε μείωση των τελών όπως έχουμε προτείνει κατ΄ επανάληψη για να υπάρξει μια ανάσα για τους αγρότες και όχι αύξηση.  Η αύξηση αν εφαρμοστεί θα μετακυλιστεί στο λαϊκό κόσμο που ψωνίζει και υποφέρει από την ακρίβεια, την ανεργία και τη φτώχεια.  

Καλούμε τους παραγωγούς να αντιδράσουν ενάντια σε αυτό το νέο χαράτσι και να διεκδικήσουν με όποιο τρόπο αυτοί κρίνουν το δίκιο τους. Παράλληλα μπορούν να  βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται αλλά και στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Να ζυγίσουν ποιοι ήταν μαζί τους, ποιοι  ανέδειξαν τα προβλήματα τους, πάλεψαν και αγωνιστήκαν μαζί τους στο Δήμο , στη Περιφέρεια , στη Βουλή και κυρίως στους δρόμους του αγώνα.  

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να το φέρει θέμα προς συζήτηση  και να αλλάξει τη συγκεκριμένη απόφαση. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να συζητηθεί και να αλλάξει η απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages