Αφιέρωμα στα Παρατηρητήρια Ταϋγέτου τους φύλακες του βουνού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αφιέρωμα στα Παρατηρητήρια Ταϋγέτου τους φύλακες του βουνού

Αφιέρωμα στα Παρατηρητήρια Ταϋγέτου τους φύλακες του βουνού

Share This

 


Την αξία των παρατηρητηρίων στον Ταΰγετο επιχειρούν να αναδείξουν με προτάσεις και αφιερώματα οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης  και η ομάδα «Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου».

Συγκεκριμένα κατέγραψαν δύο από αυτά που βρίσκονται στη Μεσσηνία και στα σύνορα Μεσσηνίας Λακωνίας Αρκαδίας παρουσιάζοντας  τα μέσα από ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο ιντερνετ  ως τοποσημα του βουνού που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του παρατηρητή της φύσης συμβάλλουν στην πυροπροστασία ενώ έχουν κομβική θέση για τους μυημένους στον τουρισμό της περιπέτειας της περιήγησης και του θεματικού τουρισμού.

Σε ιδανική θέση με απρόσκοπτη θέα και μέσα στη καρδιά του βουνού στα παρατηρητήρια μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ενώ το γεγονός πως είναι προσιτά και σε ειδυλλιακή θέση είναι ιδανικά για όσους θέλουν όλες τις εποχές  του χρόνου να γευθούν τη μαγεία του δάσους. Παράλληλα σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία τα παρατηρητήρια κατά τους θερινούς μήνες μπορούν να συγκεντρώσουν ομάδες εθελοντών που θα παρατηρούν και θα επιβλέπουν τον Ταΰγετο για να προληφθεί μια μεγάλη πυρκαγιά στο πολύπαθο βουνό.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στους Άρη Μπαρκούρα, Γιάννη Λάσκαρη, Γιώργο Νέζη, Νίκο Κωνσταντόπουλο, Γιάννη Γεωργακόπουλο, Αλεξάνδρα Ψυρούκη και Νίκη Γιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages