Κρείτον του λαλείν το σιγάν κ.Τσουκαλά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κρείτον του λαλείν το σιγάν κ.Τσουκαλά

Κρείτον του λαλείν το σιγάν κ.Τσουκαλά

Share This

 

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Με αφορμή σημαντικά δημόσια έργα, η Πελοποννησιακή κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη, συμπεριφορές από αιρετούς που ξενίζουν, ενοχλούν και ανησυχούν,

για τη σφοδρότητα, την αμετροέπεια και έλλειψη ενσυναίσθησης της ευθύνης που έχουν αναλάβει έναντι των πολιτών .

Το σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο της πόλεως Καλαμάτας, έργο 80  εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ΑΜΕΣΑ ανάγκη ο τόπος, λόγω της κλιματικής αλλαγής, της  ραγδαιότητας και σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, είναι αναγκαίο να κατασκευασθεί και να θωρακίσει την πόλη. Δυστυχώς το έργο με τερτίπια , δήθεν επιτροπές κλπ, υπονομεύθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα και σήμερα ουδείς γνωρίζει την εξέλιξη και πορεία του.

Αντί της συνεννόησης και του προτάγματος μόνο του συμφέροντος του τόπου, όλοι παρακολουθήσαμε ένα κρεσέντο απολυταρχικής συμπεριφοράς , από τον Περιφερειάρχη κ.Νίκα και μία δουλοπρεπή και υποτιμητική στα όρια της γραφικότητας , θα έλεγα αποδοχή αυτής της συμπεριφοράς ,από μέρους των στελεχών της Περιφερειακής  Αρχής που ξενίζει.

     ΕΓΩ …θα διαμορφώσω την τελική άποψη, αναφώνησε ο κ.Νίκας και όλοι οι σύμβουλοί του, περίμεναν σιωπηλοί, ωσάν ευρισκόμενοι στο …Μαντείο  των Δελφών, για να ακούσουν το χρησμό !

Αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν βάναυσα το δημοκρατικό θεσμό της Αυτοδιοίκησης και δημιουργούν ερωτηματικά για τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, άνθρωποι άβουλοι και απόλυτα ελεγχόμενοι.

Για το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο επιθυμούμε όλοι να γίνει, οι Περιφερειακές παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη και του Γιώργου Δέδε, με αίσθημα ευθύνης πρότειναν στη μελετητική ομάδα , την ενσωμάτωση πέντε (5) δεσμευτικών σημείων στην υπάρχουσα μελέτη, προκειμένου  μέσω βελτίωσης και όχι αναίρεσης, επαναξιολόγησης και σύνθεσης απόψεων,  να αποσταλεί προς την αναθέτουσα Αρχή δηλ. το Υπουργείο Υποδομών και τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή με φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο και λιγότερη όχληση προς τους κατοίκους της πόλεως.

Δυστυχώς όσα εξελίχθηκαν τη νύχτα της 3ης Αυγούστου, καταδεικνύουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή Νίκα , καθώς και την  πρωτοφανή τάση «καπελώματος» της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

Στη συνεδρίαση αυτή έγιναν πολλά , σοβαρά και τραγελαφικά.

Μάλιστα, αναδείχθηκαν και νέα ήθη και συμπεριφορές .

Ο νέος αυτοδιοικητικός και Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ.Τσουκαλάς, αντί να συναισθανθεί την πολιτική προσβολή που υπέστη,  με το άκομψο άδειασμα της εισήγησής του από τον κ.Νίκα , ο οποίος ανέτρεψε άρδην όσα είπε, συνέχισε στο ρυθμό της ασέβειας και της έλλειψης σοβαρότητας , με νεότερη παρέμβασή του.

Με λόγια και ύφος που ξενίζει, απευθύνεται απρεπώς στον κ.Τατούλη προκαλεί και προσβάλει, θεωρώντας ίσως τον εαυτόν του ισοϋψή με την πολιτική προσωπικότητα του Πέτρου Τατούλη.

Μίλησε ασεβώς  εναντίον του για «πολιτικαντισμό, έλλειψη θέσεων, ύβρεις, υπονόμευση κλπ» ανεπίτρεπτα λόγια, που εκστομίστηκαν από έναν νέο άνθρωπο, του οποίου η πολιτική πορεία μέχρι σήμερα , έχει στιγματισθεί από  όσα «ακτιβιστικά» έπραξε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως αιρετός στο Δήμο Οιχαλίας, τα οποία και αναίρεσε μετέπειτα, από τις ατελείς εισηγήσεις στο ΠΕ.ΣΥ.Π . και την εμφανή απειρία του, από τη στάση του στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τη βαρύτητα  της ευθύνης του,  καθώς και  από τα συνεχή «αδειάσματα» του κ.Νίκα.

Αντίθετα όλοι περιμέναμε από τη νέα γενιά, αντί να γίνουν πειθήνια όργανα κάποιων, να προσφέρουν στην ανανέωση ιδεών , να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη  τους, να προστατεύουν την πολιτική τους υπόσταση, να αντιδρούν στα συνεχή ψέματα, στην αδιαφάνεια , στις σπατάλες , στο νεποτισμό, στην αλαζονεία, στην εμμονικά συνεχιζόμενη τακτική λάσπης στους πολιτικούς αντιπάλους,  την οποία δυστυχώς αποδέχονται ως πρακτική από τον επικεφαλής τους, αδιαμαρτύρητα.

Η εργαλειοποίηση των πειθήνιων συμβούλων από τον κ.Νίκα πρέπει να σταματήσει, αλλά κυρίως πρέπει και  οι ίδιοι να σταματήσουν να αποδέχονται αυτόν το ρόλο.

Η παράταξή μας  «Νέα Πελοπόννησος», παρά τον ασφυκτικό πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης με αίσθημα ευθύνης , γνώση των προβλημάτων του τόπου, σημαντικό και μετρήσιμο έργο που άφησε στη διάρκεια της θητείας της στον τόπο, είναι και θα παραμείνει θεματοφύλακας των συμφερόντων της Πελοποννήσου , ενώ  με θάρρος , διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης με όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, πορεύεται τη δύσκολη περίοδο των 3 τελευταίων ετών, όπου οι ανάγκες του τόπου δεν εξυπηρετούνται και η τοξικότητα και η αδιαφάνεια με τις απ΄ευθείας αναθέσεις και την ευνοιοκρατία,  έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.

Στηρίζουμε με σθένος τα θετικά και αντιδρούμε ως έχουμε υποχρέωση στα θολά, ύποπτα και επιζήμια.

ΟΙ ύβρεις ,τα ψέματα  ο πολιτικαντισμός, η αλαζονεία, οι θεατρινισμοί , τα σώου και η αδιαφάνεια στα όσα σχεδιάζει και όσα ξοδεύει η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο και επιβάλλεται να κατανοηθεί από όσους αποδέχονται τέτοιες πρακτικές  διοίκησης, πως  δεν υπηρετούν μοναρχικά καθεστώτα, αλλά αυτοδιοικητικό θεσμό. –

Η Αντωνία Μπούζα είναι Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΕΥ.Π -Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages