ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Υάμειας- Χρυσοκελλαριάς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Υάμειας- Χρυσοκελλαριάς

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Υάμειας- Χρυσοκελλαριάς

Share This

 


Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα επί σειρά ετών αίτημα της Κοινωνίας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης του δήμου Πύλου – Νέστορος που αφορά στην κατασκευή  του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς» με την υπογραφή από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών Δημήτριο Παπαγιαννίδη της ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 προϋπολογισμού 695.000,00€.

Γίνεται πραγματικότητα η ένταξη του εν λόγω έργου μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Π.Α.Α. 2014 – 2020.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην βελτίωση της προσβασιμότητας με την διαπλάτυνση της υφιστάμενης αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπου χρειάζεται, χωρίς να θίγονται παρόδιες ιδιοκτησίες, προκειμένου να αποκτήσει το απαιτούμενο πλάτος σύμφωνα με τις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη  η ένταξη του έργου για την βελτίωση της αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς, που αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας και στην ασφαλέστερη πρόσβασή τους στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη για την ένταξη και χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας, που θα ενισχύσει την ασφαλέστερη πρόσβαση των Δημοτών μας στις γεωργικές του εκμεταλλεύσεις.

Συνεχίζουμε το έργο μας υπεύθυνα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις και το όραμά μας στηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε το μέλλον της περιοχής και των Δημοτών μας.», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages