Υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει η παράταξη Κοσμόπουλου - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει η παράταξη Κοσμόπουλου

Υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει η παράταξη Κοσμόπουλου

Share This


 Για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη  «Καλαμάτα Μπροστά» του Βασίλη  Κοσμόπουλου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

«Στο τελευταίο ΔΣ, γίναμε μάρτυρες της εκτίμησης του κ.δημάρχου, προς τον θεσμό. Μετά το πρώτο θέμα ο κ.δήμαρχος έφυγε (αναιτιολόγητα) από την αίθουσα και επανήλθε μετά περίπου δίωρο. Από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε, ότι παρέστη σε εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων.

Την αποχώρηση του δημάρχου εκμεταλλεύτηκαν (;) σύμβουλοι της παράταξης του και συνεργαζόμενοι, που αποχώρησαν. Έτσι, δεν έγινε δυνατόν να παρθεί απόφαση σε θέμα που απαιτείτο συγκεκριμένος αριθμός συμβούλων. Αν δεν είναι αυτό απαξίωση του ΔΣ, τι είναι;

Ο αντισυνταγματικός νόμος Θεοδωρικάκου, έχει απογυμνώσει από αρμοδιότητες τα ΔΣ, αλλά παραμένουν το εξόχως αντιπροσωπευτικό της λαικής βούλησης, σώμα. Ο κ.δήμαρχος οφείλει να αποδίδει την δέουσα τιμή στο σώμα και όχι να το θεωρεί μικρότερης σημασίας από την όποια εκδήλωση.

Άλλωστε το ΔΣ, έστω υποβαθμισμένο, τον προστάτευσε από δυο ιστορικά λάθη του. Οδήγησε στην αποκάλυψη των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής (ήδη από τις πρώτες μέρες εργασιών, είναι πασιφανής η αξία τους για την ιστορία της πόλης) και αντιστέκεται στην εκβιαστική λύση του “Μορέα”.

Κατανοούμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις και πανηγύρεις. Το εφάρμοζαν και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες “panem et circenses” (άρτον και θεάματα), για να ξεγελούν τον λαό και να τον αποσπούν από τα υπαρκτά προβλήματα. Ήδη ανακοινώνεται διθυραμβικά η “Λευκή νύχτα”, η οποία όμως, δεν μπορεί να καλύψει τις “μαύρες” μέρες των πεπραγμένων της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages