Αλ. Χαρίτσης : «Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες -Καμία πρόοδο στα μεγάλα έργα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αλ. Χαρίτσης : «Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες  -Καμία πρόοδο στα μεγάλα έργα»

Αλ. Χαρίτσης : «Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες -Καμία πρόοδο στα μεγάλα έργα»

Share This

 


Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν τον σκόπελο της κρίσης, εξέφρασε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, καυτηριάζοντας τις αποφάσεις που λαμβάνονται λόγω του ιδεολογικού πρόσημου της ΝΔ.

Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός σε ό,τι αφορά στα τρόφιμα, τη στέγαση, την ενέργεια και τα καύσιμα, η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι πρέπει και θα μπορούσε όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να ανακουφίσει τους πολίτες που βάλλονται.

“ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ”

«Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που έγινε και με το power pass και είναι η λέξη ‘’εξαπάτηση’’, αφού η κυβέρνηση μέσω μιντιακών ομίλων που θέλουν να την στηρίξουν έλεγε πως θα δοθούν 600 ευρώ και τελικά, μεσοσταθμικά αποδεικνύεται πως είναι 65 ευρώ, λιγότερα και έως 600 ευρώ σε λίγες περιπτώσεις. Είναι μια ακόμη εξαπάτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία απέναντι σε μια κοινωνία που είναι στη δίνη μιας πρωτοφανούς κρίσης και επιμένει σε μια επικοινωνιακή διαχείριση χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα», είπε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει τα αυτονόητα.

“ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ”

«Ακριβώς έναν χρόνο πριν. 14 Ιουλίου 2021, καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή που λέγαμε πως έχουμε την υψηλότερη τιμή χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι 1η στην Ευρώπη στην αύξηση του κόστους τους ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις και τρίτη στα νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Στη συνέχεια, ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρθηκε με παράδειγμά άλλων χωρών σε όσα έχουν υλοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά και τη Γαλλία στην οποία μετά την επιβολή πλαφόν 5% στην  χονδρεμπορική οι πολίτες, ο μισθός των οποίων είναι κατά 2/3 μεγαλύτερος από εκείνων των Ελλήνων, πληρώνουν το ρεύμα 50% φθηνότερα. «Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους πως ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να βάλει… πλάτη στην κερδοσκοπία και να στηρίξει τους παραγωγούς ενέργειας που αυτή τη στιγμή κερδοσκοπούν σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.  Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αλλεργία σε οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στην οικονομία και είναι συνδεδεμένη με πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», ανέφερε ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η ρύθμιση της ρήτρας αναπροσαρμογής, την ενσωματώνει στο κυμαινόμενο τιμολόγιο που θα καλούνται να ελέγχουν οι πολίτες κάθε μήνα.

“ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε και για τον υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη τη Δυτική Ευρώπη τον οποίο καταγράφει η χώρα μας, τονίζοντας από το μείον φτάσαμε στο 12% με την εκτίναξη αυτή, να έχει κυριολεκτικά, διαλύσει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό, όπως και εκείνους των επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ο Αλέξης Χαρίτσης επέμεινε στην ανάγκη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, κάτι που προφανώς θα τονώσει την οικονομία και φυσικά, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και τα καύσιμα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία, από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2021. «Το έχουν κάνει 18 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην το κάνει και όχι ζήτημα δημοσιονομικό. Εμείς δε λέμε γενικώς και αορίστως… μείωση των φόρων γιατί καταλαβαίνουμε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος εκτίμησε πως αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι, πολύ σύντομα, θα δούμε… λουκέτα στην αγορά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Αλέξης Χαρίτσης, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ένα γενναίο πρόγραμμα ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών και φυσικά να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα, η επιστρεπτέα προκαταβολή. «Αυτό που προέχει είναι να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες», τόνισε φέροντας στο τραπέζι το ζήτημα του κουρέματος και των ρυθμίσεων.

“Η ΝΔ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ”

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν όσα κατέθεσε σε σχέση με το πολιτικό κλίμα και την πόλωση που καταγράφεται, τονίζοντας πως αυτήν, την επιχειρεί η ΝΔ και κάλεσε όλους να το διαπιστώσουν από τις δύο τελευταίες ομιλίες στη Βουλή των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. «Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν διχαστική και επιχείρησε να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στην αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέδειξε σημεία της ομιλίας Τσίπρα και απάντησε σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την εξέλιξη της υπόθεσης Λιγνάδη. «Ποιος είχε αφήσει τα παραθυράκια…; Απ’  το 2010 ισχύει ο σχετικός Νόμος και επειδή υπήρξαν τα γνωστά fake news, ο κ. Παρασκευόπουλος προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει το δίκιο του. Εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση όπου ο ισχυρός και φίλος της κυβέρνησης λαμβάνει πολύ ειδική μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη και αυτό προσβάλει τους πολίτες», είπε με νόημα ο Αλέξης Χαρίτσης που χαρακτήρισε κοινωνική αναγκαιότητα τις εκλογές, για να μη συνεχιστεί άλλο ο κοινωνικός, θεσμικός και οικονομικός, όπως είπε, κατήφορος.

“ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ”

Αφού ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συνεργαζόταν ποτέ με τη ΝΔ, και έβαλλε κατά του κυβερνώντος κόμματος για τη στάση της και στο συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε στα μείζονα που έχουν να κάνουν με τη Μεσσηνία στην οποία και εκλέγεται. «Τελειώνει μια τετραετία και δεν έχουμε δει κάποια πρόοδο στα μεγάλα έργα της περιοχής. Είναι πρωτοφανής η κωλυσιεργία σε όλα τα μεγάλα έργα που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει», είπε ο κ, Χαρίτσης αναφερόμενος στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος,  το Φιλιατρινο Φράγμα, αλλά και το δρόμο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, καυτηριάζοντας τη σύγκληση σύσκεψης μόνο με κυβερνητικούς βουλευτές σε μια σύσκεψη που κάλεσε μόνο βουλευτές της κυβέρνησης.

Τέλος, σημαντική ήταν η αναφορά του στο μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος. «Τον πρώτο λόγο να τον έχει η Αυτοδιοίκηση. Καλό θα ήταν να μην ψάχνουμε λόγους για να διχαστούμε. Είναι έργα που πρέπει να προχωρήσουν, τα χρειάζεται η πόλη, αλλά πρέπει να υλοποιηθούν με όρους και προδιαγραφές σύγχρονες και περιβαλλοντικά βιώσιμες. Μπορούν να βρεθούν ισορροπημένες λύσεις, μακριά από ακραίες φωνές», είπε μεταξύ άλλων για το έργο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages