ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Share This

 


Του Δήμου Τρίπολης εξαιρουμένου, κανένας άλλος δήμος που εξυπηρετείται από την μονάδα στην Παλαιόχουνη -στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου- δεν είχε καταβάλει μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική προθεσμία, το αντίτιμο για την διαχείριση των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους δημάρχους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας που διαθέτουν τα απορρίμματα των δήμων τους στην Παλαιόχουνη -αλλά και των υπόλοιπων δήμων, οι οποίοι προσωρινά εξυπηρετούνται από την εν λόγω μονάδα.

Στους υπόχρεους δήμους δόθηκε ένα επιπλέον περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ -όπως τονίστηκε- σε κάθε άλλη περίπτωση, θα υπάρξει απόφαση διακοπής της συνεργασίας με όσους από τους εν λόγω ΟΤΑ της πρώτης διαχειριστικής ενότητας δεν πληρώνουν. Στην πράξη, αυτό  σημαίνει ότι πλέον δεν θα γίνονται δεκτά τα απορριμματοφόρα τους στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

Όπως γνωστοποιείται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας:

“Οι δήμοι -που έτσι κι αλλιώς έχουν έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας- θα πρέπει με όποιον τρόπο θεωρούν δόκιμο να προβούν στην εξόφληση του καθορισμένου τιμήματος, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποκλειστούν από την δυνατότητα διαχείρισης των απορριμμάτων τους στη μονάδα της Παλαιόχουνης” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των ΟΤΑ θα υποχρεώσει την εταιρεία ανάδοχο να σταματήσει τις εργασίες κατασκευής των δύο υπολειπόμενων μονάδων, σε Σκάλα και Καλλιρρόη, με καταστροφικές συνέπειες για την ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι η η Αρκαδία -εκτός από τον Δήμο Μεγαλόπολης- ήδη εξυπηρετείται από την Παλαιόχουνη, η Αργολίδα έχει τακτοποιηθεί, ενώ και η Κορινθία ολοκληρώνει την τακτοποίησή της στις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσωρινή εξυπηρέτηση δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως της Σπάρτης, της Γορτυνίας, της Δυτικής Μάνης και της Ελαφονήσου.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις για την ταχύτερη έναρξη της διαχείρισης των απορριμμάτων, της Λακωνίας στη Σκάλα και της Μεσσηνίας -όπως και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας- στην Καλλιρρόη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages