ΑΝΑΨΥΧΗ στην ανακαινισμένη κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΨΥΧΗ στην ανακαινισμένη κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου

ΑΝΑΨΥΧΗ στην ανακαινισμένη κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου

Share This

 


Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, ξεκίνησε η πρώτη περίοδος παραθερισμού στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σε μαγευτική ελατόφυτη περιοχή στον Ταΰγετο. Η κατασκήνωση βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, καθώς προηγήθηκαν, από συνεργεία του Δήμου, εργασίες ανακαίνισης σχεδόν στο σύνολο των υποδομών της δομής.

Η κατασκήνωση, που φέτος επαναλειτουργεί, μετά από διάστημα δύο ετών, θα φιλοξενήσει νέους και ηλικιωμένους σε συνολικά τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Διαθέτει πλήρως ανακαινισμένα Μαγειρεία και Εστιατόριο, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, θέατρο, παιδική χαρά και οικίσκους για τη φιλοξενία παιδιών και ΑΜΕΑ για τις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους και άτομα τρίτης ηλικίας για την τρίτη κατασκηνωτική περίοδο.

Ο παραθερισμός ξεκίνησε και θα διαρκέσει για την α’ περίοδο έως 25 Ιουλίου 2022. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Γραφείο (2.32) της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθώς για την β’ κατασκηνωτική περίοδο (25 Ιουλίου  – 4 Αυγούστου) υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις.

Η κατασκηνωτική περίοδος εκκίνησε με την τέλεση Αγιασμού, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, προέδρων Κοινοτήτων του Ταϋγέτου και υπηρεσιακών στελεχών.

Υπήρξε αυτοψία και ενημέρωση για τις εργασίες που προηγήθηκαν και ενημέρωση για το πρόγραμμα της κατασκήνωσης από τον συντονιστή (αρχηγό) της, καθηγητή φυσικής αγωγής, Μιχάλη Φασουλή. Ακολούθησε καλωσόρισμα των παιδιών που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της τοποθέτησε τα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας, ψηλά στις προτεραιότητές της με τη λογική ότι, πρέπει να στηρίζεται ο άνθρωπος στις δυσκολίες του και να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας. Για τους λόγους αυτούς ενισχύθηκαν οι κοινωνικές δομές του Δήμου και ασκήθηκε από τον ίδιο μεγάλη πίεση σε όλους ώστε να ολοκληρωθεί το έργο των κατασκηνώσεων και να λειτουργήσουν κανονικά. Ο Δήμαρχος ανέφερε, επίσης, ότι «η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι τα χαμόγελα των παιδιών που ήδη φιλοξενούνται στις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις! Περιμένουμε ακόμη περισσότερα παιδιά στην επόμενη κατασκηνωτική περίοδο». Ευχήθηκε δε στα παιδιά να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας αφού καλωσόρισε τα παιδιά στις νέες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Καλαμάτας, αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Δήμο ώστε όλα να τελειώσουν στην ώρα τους και να γίνει πραγματικότητα η φετινή κατασκηνωτική περίοδος. Ο κ. Φάβας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξη που παρείχε στο έργο και ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages