ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΔΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΔΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΔΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This

 


ΣΟΚ και ΔΕΟΣ για τον… τρόμο του Νέδοντα και το τι βρίσκεται κάτω από το σκεπασμένο τμήμα, προκαλούν οι εικόνες που σήμερα σας παρουσιάζουμε. Πρόκειται για τη νέα αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στο πλέον δύσκολο τμήμα -εκείνο με τις κολώνες- όπου η παροχευτικότητα περιορίζεται στο ελάχιστο.

Μια εικόνα που κατεγράφη τις προηγούμενες ημέρες με τους κορμούς των δέντρων που έχουν μεταφερθεί εκεί προφανώς από την ορμή του νερού -να σημειωθεί είμαστε στους καλοκαιρινούς μήνες- να έχουν δημιουργήσει ένα… φράγμα κάνοντας τον κίνδυνο τεράστιο.

Η ανάγκη παρέμβασης έχει ήδη επισημανθεί από τους πλέον ειδικούς κατά την παρουσίαση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου για την πόλη με τα στοιχεία της ΜΠΕ, που αν και κάποιοι την χαρακτήρισαν ως “άρτια” έσπευσαν να κρυφτούν, πίσω από… προβληματισμούς και άλλα, μεταθέτοντας την όποια παρέμβαση για το (άγνωστο) μέλλον.

Μάλιστα, αυτοί οι… κάποιοι έφθασαν και στο σημείο να λένε πως ο Νέδοντας δεν θέλει καμία παρέμβαση… αφού τα τελευταία 60 χρόνια δεν έχει δώσει πλημμύρα! αποτελώντας αυτό θέση τους και στην… περιβόητη τεχνική σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια. Μάλιστα οι ενστάσεις τους δεν εντοπίζονται στα όσα γίνονται δυτικά και ανατολικά της Καλαμάτας, αλλά ως προς τις παρεμβάσεις στο κεντρικό κομμάτι του Νέδοντα και το εάν πρέπει να ξεσκεπαστεί και να σκεπαστεί ξανά και ποια η… αναστάτωση για την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχουμε φθάσει περίπου 15 ημέρες μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Καλαμάτας και αγνοείται τόσο το πότε θα γίνει η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ -η δήθεν… επείγουσα για το έργο- όσο και ποια είναι η θέση της περιφερειακής αρχής που τις τελευταίες ημέρες με διάφορους τρόπους επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για την σύσκεψη της Τρίτης, μιλώντας πότε για σύσκεψη… ουσίας, πότε για τις θέσεις και τους προβληματισμούς και πότε για… κλειστή σύσκεψη με καταγεγραμμένες απόψεις (αλήθεια που μπορούν να τις βρουν οι ενδιαφερόμενοι;)

Οι εικόνες πάντως αυτές φέρνουν όλους προ των ευθυνών για το τι μέλει γενέσθαι με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν…χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages