ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΩΞΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΩΞΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΩΞΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This

 


Να σταματήσει άμεσα η άδικη δίωξη των δύο νηπιαγωγών στη Μεσσηνία ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το ΚΚΕ. 

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, έχει ως εξής:

«Στις 7/7/2022, κοινοποιήθηκε στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60, με βαθμό Α’ Προϊσταμένη, η απόφαση της Διευθύντριας ΠΕ Μεσσηνίας, να τις παραπέμψει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για να δικαστούν, επειδή δεν ανήρτησαν έγκαιρα στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΙΕΠ, “Αξιολόγηση έργου σχολικών μονάδων”, τον Συλλογικό Προγραμματισμό του έτους 2021-2022. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η παραπομπή κρίνεται αναγκαία, γιατί το ανωτέρω πειθαρχικό παράπτωμα επισύρει ποινή όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές ενός μηνός και δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε επίπεδο ΔΠΕ Μεσσηνίας.

Είναι απορίας άξιον η τακτική τόσο της Διευθύντριας όσο και του ΠΥΣΠΕ που εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά τους έφτασαν στο σημείο να απορρίψουν και τις ενστάσεις των δύο εκπαιδευτικών, επιτρέποντας  να φτάσει η υπόθεση για εκδίκαση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, την ίδια στιγμή που άλλα ΠΥΣΠΕ, όπως της Α’ Αθήνας έχουν κάνει δεκτές αντίστοιχες ενστάσεις.

Ίσως πήραν παράδειγμα από το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, αποτέλεσμα των νομοθετικών μέτρων τόσο της σημερινής όσο και προηγούμενων των κυβερνήσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να σταματήσει άμεσα η άδικη δίωξη των δύο νηπιαγωγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages