ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 41 εκατ. ευρώ «τρέχουν» στο Δήμο Καλαμάτας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 41 εκατ. ευρώ «τρέχουν» στο Δήμο Καλαμάτας

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 41 εκατ. ευρώ «τρέχουν» στο Δήμο Καλαμάτας

Share This

 


Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων, την καλύτερη προετοιμασία, ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών και τον προγραμματισμό δράσεων που εντάσσονται στο σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καραγιάννης και Αναστάσιος Σκοπετέας, η Γενική Διευθύντριας του Δήμου Σταυρούλα Αγρίου, η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστίνα Λυκουργιά, ο Διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης, ο Προϊστάμενος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλης Διονυσόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Παναγιώτης Νασόπουλος, ο Πολιτικός Μηχανικός – Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Βασίλης Κουτραφούρης καθώς και οι συνεργάτες της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στην προετοιμασία, ωρίμανση και ολοκλήρωση των μελετών του Δήμου Καλαμάτας».

DSC 0636 2 Medium

Ο Δήμαρχος τόνισε εισαγωγικά της συζήτησης: «Έχουμε ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη ή σε διαγωνιστική διαδικασία 66 έργων, προϋπολογισμού 41.250.000 €. Αφορά τις περιοχές Ναυαρίνου, Πλαστήρα, Ιστορικό Κέντρο, τον αγωγό Φ800, το Ανοιχτό Θέατρο που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία και προχωρά, το ΔΗΠΕΘΕΚ, τον τηλεέλεγχο, την τηλεδιαχείριση υδάτων, την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Β΄ Φάση, την ενεργειακή αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού κ.ά. Στον Βιολογικό γίνεται πολύ μεγάλο έργο, 2,5 εκατομμύρια € περίπου – αλλάζονται οι αντλίες και άλλα συστήματα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, αλλά συγχρόνως υπάρχει και ένα ακόμη έργο για παραγωγή ενέργειας 2  MW διότι πρέπει ο Δήμος σιγά σιγά να μπαίνει και σε αυτήν την κατεύθυνση για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους αλλά και να αγγίξουμε τον στόχο της Κλιματικής Ουδετερότητας.

Δεύτερο στοιχείο, πάρα πολύ σημαντικό, είναι οι προτάσεις που έχουμε υποβάλει και έχουμε πάρει αποφάσεις ένταξης αλλά χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες, αδειοδοτήσεις ώστε να ωριμάσουν. 

Αυτή τη στιγμή, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχουμε 25 έργα προϋπολογισμού 38.110.000 €. Το αναφέρω ενδεικτικά για να καταλάβετε το μέγεθος:

Η αστική αναζωογόνηση της Ανατολικής Πόλης, ένα έργο που έχουμε εξασφαλίσει και ξεκινά από το Ιστορικό Κέντρο και φτάνει μέχρι τα «Λυόμενα Βάγια» ανατολικά, ανεβαίνει την οδό Μαρίας Κάλλας για να συναντήσει βόρεια τον Περιμετρικό και κατεβαίνει με την Ηρώων για να βρει την Παραλία, ένα έργο ανάπλασης 110 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 17.400.000 €.   

Η δεξαμενή στον Αϊ Γιάννη Καρβούνη, 5.250.000 € ένα πολύ κρίσιμο έργο για την ΔΕΥΑΚ. Θα αντικαταστήσουμε τη δεξαμενή ύδρευσης που έχουμε τώρα  δυναμικότητας 1.800 κυβικών στα 8.500 κυβικά».

DSC 0645 2 Medium

Συνεχίζοντας την αναφορά του στα έργα της πόλης ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:  «Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, Ηλεκτρική Εταιρεία, οι Στρατηγικές Αστικές Αναπλάσεις – ένα έργο επιφάνειας 30 στρέμματα, προϋπολογισμού 8 εκ. €. Μια πολύ μεγάλη ανάπλαση και αυτή.

Εκτός από αυτά που έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και τα 25 έργα που σας είπα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσουν διαγωνιστικά, είχαμε υποβάλλει άλλα 19 έργα, είχαμε γιατί τώρα προσθέσαμε ακόμη δύο, την Οδική Ασφάλεια και την Τηλεϊατρική, οπότε είναι 21 τα έργα, προϋπολογισμού 61 εκατομμύρια περίπου.    

Όπως καταλαβαίνετε η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Το όραμα είναι ν’ αλλάξουμε την πόλη μας. Προφανώς αυτό το αντιλαμβάνεσθε όλοι. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό κι εμείς οραματιζόμαστε. Αν κοιτάζαμε μόνο την επόμενη ημέρα θα μέναμε σε αυτά που βρήκαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που ήταν πολλά, δεν θα κουραζόμαστε ιδιαίτερα και θα πηγαίναμε στις εκλογές με αυτά.

Επειδή όμως μας ενδιαφέρει το μέλλον της πόλης και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και ν’ αφήσουμε το αποτύπωμά μας καταβάλλουμε προσπάθεια και όλοι μαζί εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι η Καλαμάτα μπήκε και στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, δείχνει τη δυναμική της αλλά και την εξωστρέφειά της».

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του Δήμου, Σταυρούλα Αγρίου, -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Είναι τιμή, χαρά και μεγάλη ευθύνη το να συμμετέχεις σε αυτόν τον οργανισμό. Απ’ όποια θέση συμμετέχεις» και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το αποτύπωμα που νοιώθει ο καθένας ότι αφήνει μέσα σε αυτή την πόλη. Από ένα μικρό έργο, ένα πεζοδρόμιο μέχρι ένα μεγάλο έργο που προσφέρουν στους πολίτες, είναι μεγάλη η χαρά που νοιώθεις γιατί έχεις συμβάλει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages