Οι ελαιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου στο στόχαστρο της Κυβέρνησης! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι ελαιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου στο στόχαστρο της Κυβέρνησης!

Οι ελαιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου στο στόχαστρο της Κυβέρνησης!

Share This


  Γράφει ο Γιάννης Νικολακόπουλος

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι ελαιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου μιας και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πίστωση κονδυλίων για την δακοκτονία ύψους 4.285.000€, την ώρα που η παραγόμενη ποσότητα αγγίζει τους 100.000 τόνους καθιστώντας μας ως την 1η Περιφέρεια σε ελαιοπαραγωγή άρα και σε εισφορές – παρακράτηση που υπόκεινται οι αγρότες μας! Ενώ η 2η ελαιοπαραγωγική περιφέρεια αυτή της Κρήτης με παραγωγή πέριξ των 80.000 τόνων, της διατίθενται 10.747.300€

Ο αριθμός των συμβασιούχων Γεωπόνων δακοκτονίας είναι ελλιπέστατος ενώ η δικαιούμενη χιλιομετρική αποζημίωση (0.15€/χλμ) για τις μετακινήσεις τους παραμένει ίδια δίχως να έχει συνεκτιμηθεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Για την Μεσσηνία τα πράγματα είναι ακόμα πιο ευαίσθητα μιας και λόγω του ΠΟΠ Καλαμάτα η δακοκτονία της Περιφέρειας είναι το μόνο μέσο προστασίας. Άρα οφείλουμε άμεσα να προστατεύσουμε τους παραγωγούς και εξαιρετικό προϊόν μας στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

Απαιτούμε:

Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να μπορούν να γίνουν οι ενδεδειγμένοι ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε.

Να αυξηθεί ο αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας

Να αναπροσαρμοστεί το κόστος χιλιομετρικής αποζημίωσης

Να καταργηθεί ο κόφτης των 60 μετακινήσεων για τις 120 εργάσιμες ημέρες που προσλαμβάνονται ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να επιτηρούν το έργο.


Ο Γιάννης Νικολακόπουλος είναι πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages