«Ανακυκλώνω-προστατεύω το περιβάλλον» στο Δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Ανακυκλώνω-προστατεύω το περιβάλλον» στο Δήμο Μεσσήνης

«Ανακυκλώνω-προστατεύω το περιβάλλον» στο Δήμο Μεσσήνης

Share This

 


Ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: «Ανακυκλώνω-προστατεύω το περιβάλλον», θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Με σύνθημα «πάμε ανακύκλωση στην κεντρική πλατεία», καλούνται πολίτες όλων των ηλικιών, παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, σύλλογοι και φορείς, να παρακολουθήσουν στην κεντρική πλατεία την παρουσίαση εναλλακτικών συστημάτων ανακύκλωσης (ανταποδοτική ανακύκλωση, ανακύκλωση μπαταριών, διαχείρισης συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας, οικολογική διαχείριση ελαστικών, διαχείριση αποβλήτων φωτιστικών –ηλεκτρονικών ειδών, ανακύκλωση αδρανών).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τα εναλλακτικά συστήματα ανακύκλωσης -πέραν του μπλε κάδου που χρησιμοποιείται σήμερα στους Δήμους- μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Για την αναγκαιότητα εφαρμογής των εναλλακτικών συστημάτων ανακύκλωσης θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ Νίκος Χιωτάκης.

Θα διανεμηθεί σε όλους ενημερωτικό υλικό, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και να λάβουν παραμύθια για την ανακύκλωση και αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages