Εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση από το ΣτΕ που κατοχυρώνει την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση  από το ΣτΕ που κατοχυρώνει την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα

Εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση από το ΣτΕ που κατοχυρώνει την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα

Share This


 Εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση που ήρθε από το ΣτΕ και που κατοχυρώνει απόλυτα την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας την Πέμπτη αναμένεται με την πλευρά της Μεσσηνίας σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βάση την πρόσκληση που έχει απευθύνει ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Αφού όλοι πλέον διαπίστωσαν το που οδήγησαν οι… παλινωδίες, οι αβλεψίες και οι… πειραματισμοί κατέληξαν στην επιλογή ενός ουσιαστικού διαλόγου που πρέπει να υπάρξει με την πλευρά της Μεσσηνίας. Δηλαδή το αυτονόητο, έτσι όπως εξαρχής το ζητούσε και επέμενε η περιοχή, αλλά “κάποιοι” σφύριζαν διαφορετικά για λόγους… διαφόρων/διαφορετικών συμφερόντων.

Η κατάληξη είναι πως και το Υπουργείο κατανόησε στην πράξη πως δεν μπορεί να πορευτεί είτε παρερμηνεύοντας, είτε… υπερκερνώντας, είτε με άλλου τύπου αποφάσεις, παρά μόνο να σεβαστεί και να βρει λύση στην βάση της υφιστάμενης απόφασης και των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο δημόσιο διάλογο από τη Μεσσηνία.

Έτσι η εξέλιξη έχει να κάνει με σύσκεψη που συγκαλεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προσεχή Πέμπτη με αντικείμενο το θέμα αυτό. Προσκεκλημένοι είναι ο ΣΥΜΕΠΟΠ, ο Α.Σ. Ένωση Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στόχος είναι να εξεταστούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται και το πως και ποιος μπορεί να είναι ο βηματισμός από εδώ και στο εξής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages