Συζήτηση διοργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα των απασχολουμένων και μικρών εμπόρων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συζήτηση διοργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα των απασχολουμένων και μικρών εμπόρων

Συζήτηση διοργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα των απασχολουμένων και μικρών εμπόρων

Share This

 


Πραγματοποιήθηκε χθες συζήτηση στο παλιό Δημαρχείο με θέμα: “Στα οξυμένα προβλήματα των απασχολουμένων και μικρών εμπόρων της πόλης, υπάρχει λύση! “, που διοργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Ο εισηγητής στην συζήτηση μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος για τους ΕΒΕ, Θανάσης Τζίμας,  περιέγραψε, τις συνθήκες πού οι αυτοαπασχολούμενοι βιώνουν πάνω από 10 χρόνια, με αλλεπάλληλες κρίσεις, την πανδημία και κυρίως την άγρια αντιλαϊκή πολιτική πού ουσιαστικά εκδίωξε χιλιάδες από τα επαγγέλματα τους. Περιέγραψε επίσης την νέα κρίση πού έρχεται, τον πόλεμο πού είναι σε εξέλιξη, την εμπλοκή της χώρας, την έκφραση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα στο Αιγαίο.. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί αυτές τις καταστάσεις για να προωθήσει την πολιτική της ΕΕ πού θέλει την επιβίωση των μονοπωλίων, των μεγαλεμπόρων. Μια πολιτική πού οδηγεί σε μαζικά λουκέτα.  Και έθεσε το μεγάλο ερώτημα του ποια πρέπει να είναι η πολιτική λύση για να δρομολογηθούν εξελίξεις υπέρ του Λαού.

    Σίγουρα πάντως όπως είπε η λύση δεν είναι να κοιτάξουμε προς τα πίσω. Να αναζητήσουμε λύσεις με τα ίδια ξινισμένα υλικά, τις διάφορες αριστερές και αντινεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.  Όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδείχτηκε το καλύτερο παιδί για θελήματα της πλουτοκρατίας. Και τώρα ξαναπροβάλλεται ως φιλολαϊκή.

    Η λύση είπε, βρίσκεται στην οργάνωση μέσα στους εμπορικούς συλλόγους, στα βιοτεχνικά σωματεία, στα σωματεία  των κατασκευών. Κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να βάλουν πλάτη ώστε να αναζοωγονηθούν οι αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις και να σπάσει το απόστημα ενός συνδικαλισμού πού θέλει τον αυτοαπασχολούμενο αμέτοχο, άβουλο, εκτός αποφάσεων.

   Μπορεί να δυναμώσει η φωνή των α/α πού μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο, αυτών πού στην πλειοψηφία τους είναι έξω από τα σωματεία. Είναι στο χέρι των αυτοαπασχολουμένων να ζωντανέψουν τα σωματεία, να δυναμώσει η ενημέρωση, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Μαγαζί το μαγαζί, σε κάθε κλάδο και γειτονιά , μπορεί να βρεί γόνιμο έδαφος ο προβληματισμός, να συναντηθεί με την ριζοσπαστική πολιτική του ΚΚΕ. Εδώ στηριζόμαστε και στην δική σας συμμετοχή είπε. Γιατί όσο πιο μαχητική είναι η πρωτοπορία, τόσο θα ξεπηδούν και νέες δυνάμεις πού σήμερα παραμένουν διστακτικές και εγκλωβισμένες στα αδιέξοδα του συστήματος.

    Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό, μπορούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα μεγάλων κοινωνικών αγώνων και να βάλει ο Λαός την δική του σφραγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages