ΕΣΩΚΚΟΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Ν.Δ. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΣΩΚΚΟΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Ν.Δ.

ΕΣΩΚΚΟΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Ν.Δ.

Share This

 


Σε εσωκομματικό ζήτημα μετατράπηκε το θέμα με τις ελιές Καλαμών ύστερα από την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει για την ΝΔ στην ύπαιθρο είναι η στάση του Σπήλιου Λιβανού, συμμαθητή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δίστασε να τα βάλει με την κυβέρνηση.

Ως γνωστόν στο ΣτΕ έγινε προσφυγή από τον Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ένωσης Μεσσηνίας. Οι πολιτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας (λέγε με Σαμαρά) στήριξαν παρασκηνιακά την προσφυγή. Και ο «σαμαρικός» υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς κοιτούσε από την άλλη…

Σε ανακοίνωσή του ο Σπ. Λιβανός επισημαίνει ότι από τις ελιές Καλαμών το 5% παράγεται στην Μεσσηνία, το 16% σε Φθιώτιδα και Φωκίδα, το 30% στη Λακωνία, το 45% στην Αιτωλοακαρνανία και το υπόλοιπο 5% σε άλλες, διάσπαρτες περιοχές της χώρας μας.
Με την απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει τις αριστοτεχνικές μεθοδεύσεις Σαμαρά, ο Σπ. Λιβανός προειδοποιεί ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγωγών δεν θα μπορεί πλέον να εξάγει το 95% της εθνικής μας παραγωγής χρησιμοποιώντας την ένδειξη «Kalamata», ενώ αντιθέτως αυτό θα επιτρέπεται μόνο για την ελληνική παραγωγή του 5%, αλλά – και εδώ είναι το καταστροφικό επακόλουθο για τους Έλληνες παραγωγούς και την οικονομία της ελληνικής περιφέρειας – θα επιτρέπεται και για ξένες ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία, η Τυνησία, η Αιγυπτος και άλλες που θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ονομασία που είναι γνωστή στις διεθνείς αγορές».

Ο Σπ. Λιβανός, που έχει διατελέσει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καλεί τον νυν υπουργό Γ. Γεωργαντά να μην υποκύψει «σε μεμονωμένες αιτιάσεις περιορισμένου γεωγραφικού εύρους, αλλά να κινηθεί με προτεραιότητα το γενικό συμφέρον της χώρας, που αυτονόητα συνδέεται με τη δυνατότητα της τεράστιας πλειοψηφίας των εξαγωγέων Ελιάς Καλαμών, αυτού του ιστορικού και εμβληματικού εθνικού προϊόντος, να μπορούν να χρησιμοποιούν την ένδειξη «Kalamata» στις διεθνείς αγορές».

το δημοσίευμα αποτελεί άποψη του αρθρογράφου “Κύριος Μάξιμος” και προέρχεται από το www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages