ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Share This

 



Η Καλαμάτα θα αποτελέσει στην όλη πολιτική ατζέντα αυτό το διήμερο το σημείο αναφοράς, την ώρα που η ΝΔ πυκνώνει την παρουσία της στην Πελοπόννησο.

Εάν όλα αυτά δεν… μυρίζουν εκλογές το φθινόπωρο -ίσως και νωρίτερα λόγω των υπολοίπων εξελίξεων- τότε θα μιλάμε για… έκπληξη.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ… ΕΡΓΩΝ

Ωστόσο οι… εκπλήξεις δεν αποκλείονται στο πεδίο των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού. Αρχικά θα πρέπει να αναφερθεί πως δεν είναι διόλου τυχαία η όλη  διήμερη διοργάνωση παρουσία κορυφαίων στελεχών με αντικείμενο το νέο ΕΣΠΑ που επελέγη να εξελιχθεί στην Καλαμάτα. Κι όταν αναφερόμαστε σε… εκπλήξεις δεν αποκλείεται να δούμε πιο συγκεκριμένα δεδομένα για την εξέλιξη των μεγάλων έργων στη Μεσσηνία (Καλαμάτα -Ριζόμυλος – Πύλος -Μεθώνη, αεροδρόμιο Καλαμάτας, Μιναγιώτικο φράγμα, Φιλιατρινό φράγμα κ.ά.) όπως και… δεσμεύσεις για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, μετά την πίεση της κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων. Εξ ου και… αναβαθμίστηκε ως πρώτιστης σημασίας θέμα. Φυσικά, στο πεδίο των αναφορών του αναμένεται να υπάρξουν και άλλες στοχευμένες αναφορές για την πορεία έργων στην Πελοπόννησο, έργων που θα συνδέονται και με τις κυβερνητικές στοχεύσεις.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σε ότι τώρα αφορά αμιγώς την όλη εκδήλωση, το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με τίτλο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021–2027» σηματοδοτεί την έναρξη του νέου Εταιρικού Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ). Το διήμερο Συνέδριο ξεκινά το πρωί της 16ης Ιουνίου στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό πως τις εργασίες της πρώτης ημέρας θα κλείσει, με παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages