Youth for Europe: Συμφωνία φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε 7 χώρες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Youth for Europe: Συμφωνία φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε 7 χώρες

Youth for Europe: Συμφωνία φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε 7 χώρες

Share This

 


Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών οργανισμών πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth for Europe (Y4EU).

Το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, του Δημάρχου του Δήμου Felsolsolca της Ουγγαρίας Tamas Szarka, του Δημάρχου του Δήμου Paneveys της Λιθουανίας Rytis Rackauskas, του Δημάρχου του Sorano της Ιταλίας Vanni Pierandrea, του εκπροσώπου του Δήμου Saint Julien’s της Μάλτας Guido Dalli και της εκπροσώπου της Lighthouse Languages από την Ιταλία Letizia Tessicini.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών και συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων ζητήματα διαπολιτισμικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των νέων, στις τοπικές κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετείχαν, παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Δήμου και τις σχετικές δράσεις και καλές πρακτικές για τους νέους, χθες στην αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Χώρου Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δημοτικού σχολείου Καρτερολίου. Μετά στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε από την ΡΕΚΤΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής με τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων από τους συμμετέχοντες, τα οποία στη συνέχεια θα αποδοθούν στον Δήμο Μεσσήνης. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εργαστήρι γευσιγνωσίας, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του κέντρου ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Καρτερόλι. Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομάδων παρουσίασαν αντιπροσωπευτικό γεύμα του τόπου τους, με σκοπό την ανάδειξη της διαπολιτισμικής γαστρονομικής ταυτότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών συμμετοχής. Επίσης ξεναγήθηκαν και στον μουσειακό χώρο του κέντρου ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την Παρασκευή πρώτη ημέρα περιήγησης των συμμετεχόντων στον Δήμο Μεσσήνης έγινε ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Ανδρομονάστηρο, ενώ αργότερα ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, καλωσόρισε στο γραφείο του τους Δημάρχους των χωρών συμμετοχής.

Η διοργάνωση ανήκει στον Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος υπέβαλε την πρόταση και έτυχε της σχετικής έγκρισης, ενώ ανάδοχος οργάνωσης και υποστήριξης στην υλοποίηση των δράσεων ήταν η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΡΕΚΤΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages