Προσοχή σε απάτη στα social media: Του άρπαξαν 50.000 ευρώ πουλώντας του έρωτες - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Προσοχή σε απάτη στα social media: Του άρπαξαν 50.000 ευρώ πουλώντας του έρωτες

Προσοχή σε απάτη στα social media: Του άρπαξαν 50.000 ευρώ πουλώντας του έρωτες

Share This

 


Στην εξίχνιαση διαδικτυακής απάτης με ερωτικό πρόσχημα (Romance Scam) προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα τα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν 50.000 ευρώ περίπου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία ενός άνδρα σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες από το 2015 έως το 2019 κατάφεραν να του αποσπάσουν τμηματικά 50.000 ευρώ περίπου.

Οι δράστες επικοινωνούσαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για στενές διαπροσωπικές σχέσεις μαζί του, κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να τον πείθουν και να τους αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα χρηματικά ποσά.

Ακολούθησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν δεδομένα χρηματοροών και ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών και τη διακρίβωση του ρόλου τους.

Πού γίνονται οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages