Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας

Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν και φέτος (2022) τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας, πιστοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που πληρούν τα Κριτήρια του Προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακτές «Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση», «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια».

Σημειώνεται ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages