Ενίσχυση και ενδυνάμωση της Αίπειας και του Πεταλιδίου λόγω κομβικής θέσης στην Ανατολική Πυλία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενίσχυση και ενδυνάμωση της   Αίπειας και του  Πεταλιδίου  λόγω κομβικής θέσης στην Ανατολική Πυλία

Ενίσχυση και ενδυνάμωση της Αίπειας και του Πεταλιδίου λόγω κομβικής θέσης στην Ανατολική Πυλία

Share This

 


Γράφουν ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος 

Αν επιλυθούν  τα πολύ σημαντικά προβλήματα στον τομέα της υγείας και μιλάμε για το Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης και για τις ελλείψεις στο Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάς και  εκπληρώνοντας την ανάγκη για ασθενοφόρο με το αντίστοιχο προσωπικό όλο το εικοσιτετράωρο μπορούμε να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στο Πεταλίδι και την Αίπεια του Δήμου Μεσσήνης καθώς και τις δυναμικές  προκειμένου να αξιοποιηθεί ο κομβικός τους ρόλος στην Ανατολική Πυλία. Είναι γνωστό πως Πεταλίδι και Αίπεια αποτελούν σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση του αρχαιολογικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής αλλά και της διείσδυσης σε μονοπάτια περάσματα και τόπους που λατρεύουν όσοι ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό. Ωστόσο προτείνουμε  τον αλιευτικό τουρισμό, ως μια λύση που θα ευνοήσει και την Μεσσηνία και τους πολίτες που ασχολούνται με την αλιεία ενώ παράλληλα, θα δοθούν νέες ευκαιρίες στους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ζήσουν   στο Πεταλίδι τους Χράνους, τον Άγιο Ανδρέα, τη Λογγά και τη Νέα Κορώνη.”Ο αλιευτικός τουρισμός είναι μια βιώσιμη τεχνική αλιείας και έχει αναδειχθεί σε μια εναλλακτική μορφή τουρισμού με την οποία μπορούν να ασχοληθούν οι ιδιοκτήτες παράκτιων σκαφών.”Ο αλιευτικός τουρισμός μπορεί να ωφελήσει και τις κρουαζιέρες -θα έχουν την μορφή περιήγησης και μαθημάτων αλίευσης προσαρμοσμένης σε κανόνες και νόμους που καταπολεμούν την υπεραλιεύση Στην ευρύτερη περιοχή της Αίπειας και του Πεταλιδίου υπάρχουν υποδομές όπως μικρά λιμάνια  και φυσικά δεκάδες καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για να υποδεχθούν μεγάλο πλήθος επισκεπτών και φίλων αυτής τη δραστηριότητας. Επίσης είναι σημαντικό πως υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία αυτήν την εποχή και ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης και μέριμνα από την Περιφέρεια για την ανάπτυξη της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού”.

Ελιά και τουρισμός  μπορούν να αποτελέσουν μια μορφή σύζευξης για την οικονομική και πολιτιστική ανέλιξη του Δήμου Μεσσήνης και ειδικότερα των χωριών του Πεταλιδίου και της Αίπειας καθώς αποτελούν  τον ιδανικό τόπο, όπου μπορεί να ευδοκιμήσει ο ελαιοτουρισμός. Η ευρύτερη περιοχή  διαθέτει έτοιμες υποδομές για φιλοξενία, καθώς, κατά τους θερινούς μήνες λειτουργούν σε αυτήν ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία είναι, όπως και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής, γνωστά για τις πολύ καλές υπηρεσίες τους.

Οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο που είναι αναγκαίες και η δημιουργία μιας αρτιας διαδικτυακής αγροτουριστικής πύλης θα ενδυναμώσει τη θέση των δύο αυτών προορισμών και θα τις επαναφέρει στο προσκήνιο συγκρατώντας την πληθυσμιακή αφαίμαξη αφού θα ανοιχτούν θέσεις εργασίας για τους νέους.


Ο Γιάννης Λάσκαρης είναι Επικεφαλής συνδυασμού ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages