ΟΙ… ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ… ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ

ΟΙ… ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ

Share This

 


Έντονο προβληματισμό και αγωνία για τη συνέχεια, προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Καλαμάτας. Τα ζητήματα που ανακύπτουν, πολλά και ποικίλα με κυρίαρχα εκείνα που θέλουν να προωθείται μια fast track διαδικασία και να ξοδεύονται πολλές χιλιάδες ευρώ μια μελέτες που κάθε άλλο παρά… μελέτες θυμίζουν, ενώ και σε παραπολιτικό επίπεδο το… σούσουρο γύρο από την εμπλοκή ορισμένων υψηλών… παραγόντων, δίνει και παίρνει.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best του επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας και ιδιαίτερα έμπειρου στα συγκεκριμένα ζητήματα καθώς για χρόνια ήταν προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Βασίλη Τζαμουράνη«Τόσα χρόνια στο Δήμο, δεν είδα ποτέ τόσο πρόχειρη μελέτη. Ακόμη και οι μελετητές ζήτησαν συγγνώμη. Έχει πολλά τεχνικά λάθη και τεράστια προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαμουράνης, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός πως η μελέτη από την Αναπτυξιακή Εταιρεία στην οποία και ανατέθηκε, τελικά έγινε… από άλλους.

ΟΙ… ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

«Δεν ήταν μια ανάθεση με μικρά ποσά! Η ανάθεση στην Αναπτυξιακή Εταιρεία έγινε για
196 χιλ. ευρώ, ενώ δεν ξέρουμε πόσα θα δώσει στους πραγματικούς μελετητές», τόνισε ο Βασίλης Τζαμουράνης σημειώνοντας πως «ακούγεται ό,τι πίσω από αυτές τις ομάδες, κρύβονται κάποιοι παράγοντες»! Ο ίδιος δε θέλησε να αναφέρει περισσότερα καθώς δεν έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες, είπε όμως με νόημα πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε, ο κ. Τζαμουράνης έδωσε και μια σειρά από παραδείγματα τονίζοντας πως μια άλλη μελέτη είχε ανατεθεί έναντι 28 χιλ. ευρώ, όταν κάτι αντίστοιχο όταν ο ίδιος ήταν στην υπηρεσία είχε στοιχίσει μόλις 10 χιλ., αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τις πολλές απευθείας αναθέσεις.

ΠΟΙΟΙ ΟΙ… ΚΙΝΔΥΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε ο Βασίλης Τζαμουράνης και για την ουσία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προωθούνται, καθώς όσα φαίνεται πως διακυβεύονται για την πόλη είναι πολύ σοβαρά.  «Μπορεί να καταλάβει ο επαγγελματίας της οδού Μακεδονίας ότι θα στενέψει ο δρόμος; Είναι δυνατόν ένας δρόμος που είναι η έξοδος της πόλης να στενεύει και να γίνεται τρεισήμισι μέτρα; Πως θα σταθμεύουν οι διερχόμενοι να αγοράσουν από τα καταστήματα. Αντίστοιχα στην Ψαρών, στη Νέδοντος», είπε ο έμπειρος σε αυτά τα ζητήματα επικεφαλής συνδυασμού της μειοψηφίας του Δήμου, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να εισηγείται η Δημοτική Αρχή, με αυτή τη διαδικασία fast track κάτι που θα δεσμεύσει την πόλη για τα επόμενα χρόνια και μάλιστα χωρίς διαβούλευση!
Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε για το περίφημο… δίλημμα που θέτει η πλειοψηφία, πως αν δεν προωθείτο αυτή η διαδικασία θα χάνονταν τα χρήματα. «Δεν είναι πρώτη φορά που λειτουργούμε με τέτοια διλλήματα. Όταν κάποιες αποφάσεις είναι χαρακτηριστικές και θα λειτουργήσουν αρνητικά, δε θα τα βάλω στην ίδια ζυγαριά», είπε ο κ. Τζαμουράνης ο οποίος στάθηκε και στην αντιπρόταση που έκανε στο δήμαρχο. «Πρότεινα να πάρει μια άλλη περιοχή, το υπόλοιπο του ιστορικού κέντρου για παράδειγμα, να το αναβαθμίσουμε ως τη Φαρών. Γιατί ξοδεύει τόσο χρήματα να αντικαταστήσει την άσφαλτο με κυβόλιθους, αυτό είναι εκείνο που λείπει από την Καλαμάτα;», σημείωσε και επεσήμανε πως υπάρχουν δυνατότητες επιμέρους στοιχεία να διορθωθούν, όχι όμως και οι βασικές αρχές της μελέτης. «Όλα αυτά αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση με οριακή πλειοψηφία, καθώς κάποιοι σύμβουλοι που είχαν καταψηφίσει, τώρα υπερψήφισαν», συμπλήρωσε με νόημα και εστίασε στα μείζονα.

ΤΟ PARKING ΚΑΙ
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

«Δεν μας έδωσε ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε η μελετητική εταιρεία απαντήσεις για τις θέσεις στάθμευσης. Σήμερα είναι 444 θέσεις και καταργούνται 115, ενώ εγώ υπολογίζω ότι οι θέσεις που θα μειωθούν, θα φτάσουν τελικά στο 35%», είπε ο Βασίλης Τζαμουράνης, παρατηρώντας πως δεν είναι δυνατόν να καταργούνται τόσες θέσεις στάθμευσης και να μην υπάρχει πρόβλεψη και εκτιμώντας παράλληλα πως θα επεκταθεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. «Υπονοεί η μελέτη πως θα υπάρχει επέκταση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης», τόνισε ο κ. Τζαμουράνης που άσκηση γενικότερη κριτική στη Δημοτική Αρχή. «Η Δημοτική Αρχή δεν έχει τις δυνατότητες να σχεδιάσει και κυρίως, να υλοποιήσει. Τι να πω; Για τις υστερήσεις σε έργα όπως η Ιατροπούλου, η Υπαπαντής, η Αναγνωσταρά που θα έπρεπε να έχει τελειώσει, η παραλία και ένα σωρό έργα και στην περιφέρεια που λιμνάζουν; Για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας; Σαν αντιπολίτευση δείξαμε κατανόηση. Να πάρει δάνειο, ναι, αλλά να αρχίσει η πόλη να ανακουφίζεται, να γίνουν έργα…», τόνισε και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως θα είναι πάλι υποψήφιος.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

«Προφανώς και θα είμαι υποψήφιος. Γίνεται ήδη συζήτηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις και πιστεύω θα έχουμε καλά αποτελέσματα», είπε ο Βασίλης Τζαμουράνης σημειώνοντας πως δε διακατέχεται από υπερφίαλες προσδοκίες. «Εκτιμώ πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα πολύ καλύτερη από αυτούς που σήμερα κυβερνούν την πόλη. Έχουμε γνώση, σχέδιο και εμπειρία και τουλάχιστον θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από στόχους και όχι να βολοδέρνουμε μεταξύ των δημοσίων σχέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages