ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Share This


“Νόμιμος εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου είναι ο πρόεδρός του, δηλαδή εγώ ο Σωτήρης Τσώνης-Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίρνει τη ντουντούκα και να λέει δικά του συνθήματα και να χαράζει την πορεία…”

Με Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, θα τιμηθεί η ημέρα από το Ε.Κ.Κ. και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, αύριο Κυριακή 1η Μαΐου στην Καλαμάτα.
Η ώρα έχει οριστεί για τις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Όπως τόνισε στην συνέντευξη τύπου – κάλεσμα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης η απαίτηση είναι σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα. Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους”.

Παράλληλα ζήτησε άμεσα μέτρα για: “Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων. Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας. Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας – μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας”.

Στην συνέντευξη τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς.

Κι ο Γραμματέας του Ε.Κ.Κ. Παναγιώτης Μουλάς.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού τοποθετήθηκε και για το θέμα της ευθύνης στις πορείες και στα συνθήματα που λέγονται από την ντουντούκα του Εργατικού, λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτός ο οποίος εκπροσωπεί το Εργατικό κέντρο είμαι εγώ, ο Σωτήρης Τσώνης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages