Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Share This

 


Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στην Καλαμάτα για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Ακολούθως, στην πλατεία 23ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανακρούση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ενώ στέφανο κατέθεσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησα την Βουλή των Ελλήνων στην εορταστική εκδήλωση στην Καλαμάτα για την επέτειο της 9ης Μαΐου.

Μιας επετείου που σηματοδοτεί την μεγάλη μέρα στην ιστορία της Ευρώπης: την ημέρα νίκης των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης. Αναλογιζόμαστε και τιμούμε την συγκλονιστική Αντίσταση του λαού μας απέναντι στη ναζιστική θηριωδία.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, μήνυμα αντιφασιστικό, δημοκρατικό και φιλειρηνικό γίνεται στις μέρες μας ξανά επίκαιρο, με τραγικό τρόπο, με την άνοδο του νεοφασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απειλή γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

Έχουμε χρέος να ορθώσουμε τοίχος απέναντι στον νεοφασισμό και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό φιλειρηνικό κίνημα που θα βάλει τέλος στην δυστυχία και την καταστροφή του πολέμου.»

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Οι Εθνικοί Αγώνες, η Αντίσταση κατά των δυνάμεων εισβολής και κατοχής της Πατρίδας μας, κατά των δυνάμεων του ναζισμού, αποτελούν μια λαμπρή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας μας. Και γίνεται ακόμη πιο λαμπρή όταν αυτή συνδέεται με την εθνική ενότητα, όπως στον Γοργοπόταμο, στις 25 Νοεμβρίου του 1942.

Η Ιστορία μας διδάσκει πως όποτε επικρατεί ενότητα και ομοψυχία στις δυνάμεις του έθνους μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τα πάντα. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές της Ελευθερίας, όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα. Οφείλουμε στην πράξη να στηρίζουμε την ενότητα του λαού μας, καθώς οι προκλήσεις που καλείται διαρκώς να αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι μεγάλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages