ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΑνΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΑνΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΑνΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 


Είναι όχι απλά αναγκαιότητα, αλλά και κάτι παραπάνω. Κι όμως το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας είναι ακόμη στην αναμονή, τόσα χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα και ενώ όλοι… πανηγύριζαν -κάποια στιγμή- για το αυτονόητο, το… ξέχασαν. Αλήθεια που είναι τώρα οι εξελίξεις;

Τα όσα είχαν πρόσφατα παρουσιαστεί από την τηλεόραση BEST είχαν προσδώσει το τι ακριβώς θα γίνει για να θωρακιστεί η πόλη και ενώ είναι «κλειδωμένη» η χρηματοδότηση, κάποιοι το έχουν ξεχάσει. Κι αυτό το λέμε γιατί στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν γίνει είχαμε φθάσει το καλοκαίρι του 2021 να… κατασκευάζεται τα δύο επόμενα καλοκαίρια (δείτε εδώ), αλλά πέρασε το ένα και ακόμη δεν έχουμε δει τις εγκρίσεις για τη μελέτη.

Η πραγματικότητα είναι πως πρόσφατα είδαμε μέχρι και επιπλέον εργασίες να εντάσσονται στο τεράστιο έργο των 79 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά το ερώτημα είναι ποιος… ενδιαφέρεται για το τι γίνεται.

Η τελευταία ενημέρωση έχει να κάνει πως η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου έχει ήδη αποστείλει προς γνωμοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), αναμένοντας τις παρατηρήσεις και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Περιφέρεια, το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία για την υλοποίηση και αυτού του έργου. Αυτό βγήκε από την ενημέρωση Καρνέση σε Μαντά.

Ωστόσο τι ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει να βγουν να πουν και πάνω από όλα ο Δήμος Καλαμάτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages