ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ η προκήρυξη δημοπράτησης της παράκαμψης του Πεταλιδίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ η προκήρυξη δημοπράτησης της παράκαμψης του Πεταλιδίου

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ η προκήρυξη δημοπράτησης της παράκαμψης του Πεταλιδίου

Share This

 


Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της παράκαμψης του Πεταλιδίου -στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι- του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, σύμφωνα με την λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έγινε στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και με τους γενικούς γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Οδυσσέα Καβαλάκη, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην συνάντηση γνωστοποιήθηκε, ειδικότερα, ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθεί η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2024.

ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΣΚΑΛΚΟ

Συγκεκριμένα, με τον Δ. Σκάλκο ο περιφερειάρχης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης εξέτασαν διεξοδικά τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει του κλεισίματος της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το πλαίσιο του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης), δηλαδή του πρώην Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΔ. ΚΑΒΑΛΑΚΗ

Στη συνάντηση που ακολούθησε στη συνέχεια, του περιφερειάρχη Π. Νίκας με τον γ.γ. Ορέστη Καβαλάκη, συζητήθηκαν οι προσκλήσεις στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων και η δυνατότητα για την όσο το δυνατό συντομότερη πίστωση των επιχειρήσεων που οι επενδυτικές τους προτάσεις έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Επ’ αυτού, στον περιφερειάρχη παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν οριστικές απαντήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages