Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Εργαστήριο χορογραφίας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Εργαστήριο χορογραφίας

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Εργαστήριο χορογραφίας

Share This

 


«Αν το κείμενο δεν γίνει λόγος και γίνει σώμα, τότε τι θα είναι;» Υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, η χορογράφος και χορεύτρια Ανθή- Η. Δρίλλια  διοργανώνει εντατικό εργαστήριο σωματικής έρευνας με τίτλο: «η σωματικότητα του κειμένου ή αλλιώς ” ΣΩΜΑ  αντί ΛΟΓΟΥ”»

Η καλλιτέχνης εξηγεί το περιεχόμενο  του εργαστηρίου: «Θα διερευνήσουμε παρέα τη σωματικότητα που μπορεί να έχει ένα κείμενο και τι μπορεί αυτή να εκφράσει μέσα από τη δημιουργική διαδικασία αλλά και να συνθέσει ως παραστατικό γεγονός.

Πιο ειδικά, μέσα από εργαλεία  που χρησιμοποιούν την αισθητηριακή μας αντίληψη (αφή, όραση, ακοή, γεύση, σφρηση) και τη συναισθησία (πώς η μία αίσθηση ”μπλέκεται” με την άλλη, π.χ. αν το κείμενο που διαβάζω, είχε αφή ποια θα ήταν αυτή για εμένα;) θα ψάξουμε και θα παίξουμε με το ρυθμό, τη μελωδία, την ένταση, τα σημεία στίξης, τη σιωπή και τη μουσικότητα του κειμένου. Θα δουλέψουμε τόσο ατομικά εντός της ομάδας παρατηρώντας και εξοικειώνοντας τους εαυτούς μας με τη νέα πληροφορία, εξελικτικά σε δυάδες και μεγαλύτερα γκρουπ και στο τελικό στάδιο ως ομάδα θα συνθέσουμε ένα κείμενο χωρίς λόγια, αλλά μιλώντας με το σώμα μας.»

Απευθύνεται: Το εργαστήριο αφορά εφήβους ηλικίας 14 ετών και άνω που θέλουν να διερευνήσουν το σώμα τους, σαν εκφραστικό μέσο και την εμπειρία μέσω της δημιουργικής διαδικασίας  εντός της ομάδας, που θέλουν να εμβαθύνουν μέσω της σωματικής εμπειρίας με νέα εργαλεία στη μορφή τέχνης που τους ενδιαφέρει.

Συνίσταται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη αναπτύξει μία σχέση με οποιοδήποτε από τα παρακάτω: θέατρο, χορό, αθλητισμό, μουσική/ οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης (π.χ. συγγραφή, ζωγραφική)

Το κείμενο με το οποίο θα εργαστούμε θα σταλεί στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

Σύνολο ωρών εργαστηρίου:  9

Κόστος: 50 €

Πέμπτη 5/5: ώρα 19.00- 21.00

Παρασκευή 6/5: ώρα 19.45- 22.45

Κυριακή 8/5: ώρα 12.00-16.00

Μέρος διεξαγωγής: Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδου 2, Καλαμάτα.

Επικοινωνία για περεταίρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχή:

 e-mail: dr.anthielia@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας: 6979924287

ή άμεσα στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στα τηλέφωνα: 2721021653, 6971540945

Βιογραφικό Ανθής – Η. Δρίλλια

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου ξεκίνησε τη χορευτική της εκπαίδευση στη ΔΕΠΑΚ. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ”Ακτίνα”, του Πανεπιστημίου Πειραιά και body practicioner (pilates method based).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Ε.B,Sassoon, Ty Boomershine, Κ. Ευθυμιάδου, P. Blackman & C. Gouzelis, Jos Baker, B.Azizaj, J. Crecis. Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε σε σεμινάρια σωματικού θεάτρου και movement research με τους: Μ.Λάππα, Α.Καζάζου & S.Alty, Glazunov & Zhestovskaya (Odd Dance Theatre), Κ. Φιλλίπογλου (Lecoq method).

Έχει παρακολουθήσει το Intensive Course του SNDO, NL( Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα χορογραφίας, Άμστερνταμ) παρακολουθώντας εργαστήρια σύνθεσης/ movement research με τους K. Duck, M. Rizzo, F. Holzinger, B. Listopad, F.Belfiore.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τους: Φ. Παπαδόδημα (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), La Coja Dansa (Bios), Γιάννη Καρούνη (AVDP και Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης) και με guests της σχολής “Ακτίνα”: Β. Γιαννακοπούλου, Κ. Ευθυμιάδου, Φ. Σταματελοπούλου

Έχει χορογραφήσει και χορέψει το προσωπικό της solo με τίτλο Origin (Aktina 2017, Οlvio Theater και Φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων, 2018 – υποστήριξη ίδρυμα Ντάνκαν).  To 2019 συνεργάζεται με τον Γ. Σπάνια, δημιούργησαν την performance ”under the skin”(ΞΟΥΘfestival2019).

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού και έχει δημιουργήσει ένα ερευνητικό εργαστήριο αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης για ερασιτέχνες (community dance).

Έχει εκδοθεί η πρώτη της ποιητική συλλογή “Ankou”, (Αμείλιχος, 2020).

Το 2021 δημιούργησε τη δική της ομάδα κινητικής έρευνας και η πρώτη της χορογραφική δουλειά με τίτλο L I ME N: the boundary οf perception παρουσιάστηκε στο 1ο Patras Art festival  ( Ιούλιος 2021).  Έχει συνεργαστεί, κάνοντας την επιμέλεια της κίνησης με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στις δύο τελευταίες της παραγωγές, με έργα σε σκηνοθεσία της Γιώλικας Πουλοπούλου ( Σεπ’ 21 και Μαρ’ 22) και αυτήν την περίοδο είναι στο πρόγραμμα Ι- ΤΑP- P ( Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση) ως καλλιτέχνιδα, όπου σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς δημιουργούν βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και παρεμβάσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages