Πανευρωπαϊκό βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Πανευρωπαϊκό βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Πανευρωπαϊκό βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Share This

 


Το βίντεο Αct Green κέρδισε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο ανάμεσα σε 90 ταινίες από 16 χώρες

Οι μαθητές του τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας συμμετείχαν στο διαγωνισμό fim4energy challenge που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας από 12 έως 15 χρονών να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε σχέση με το περιβάλλον. Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού, οι μαθητές, δημιούργησαν ένα βίντεο με τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή ζωή.
Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν την υποστήριξη, υλική και συμβουλευτική, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας καθώς και την καθοδήγηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το βίντεο με τίτλο, Αct Green, κέρδισε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο, ανάμεσα σε 90 ταινίες από 16 χώρες:

To βραβευμένο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε ήδη στην οπτικοακουστική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-223715 καθώς και στο κανάλι της στο YouTube YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=mCKmoGqajSE θα μεταγλωττιστεί στις 22 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην Γωνιά Μάθησης (Learning Corner), ώστε να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Λόγω της βράβευσης αυτής, στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανωθεί η “Ημέρα Ενέργειας” στις 25 Μαΐου 2022, με την υποστήριξη της Ε.Ε., κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό ενώ οι μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages