Βοστόνη για την επέτειο του 1821-Τίμησαν και την Καλαμάτα με άρμα! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βοστόνη για την επέτειο του 1821-Τίμησαν και την Καλαμάτα με άρμα!

Βοστόνη για την επέτειο του 1821-Τίμησαν και την Καλαμάτα με άρμα!

Share This

 


Η Καλαμάτα είχε προεξάρχουσα θέση στη μεγαλειώδη καθιερωμένη ετήσια παρέλαση της ομογένειας στη Βοστόνη, όπου και τιμήθηκε η επέτειος των 201 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ειδικό επετειακό άρμα με αναγραφή της λέξης “KALAMATA” παρέλασε τιμητικά μεταξύ των άλλων αρμάτων που είχαν επιμεληθεί οι Έλληνες της Βοστόνης. Είχαν προηγηθεί οι επίσημες αρχές της πόλης της Βοστόνης και της Ομογένειας με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο καθώς και τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καλαμάτας να εκκινούν την παρέλαση, με προπομπούς αμερικανούς αστυνομικούς μοτοσικλετιστές. Την παρέλαση παρακολούθησαν εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς, ενώ παρέλασαν συνολικά 58 τμήματα, 8 άρματα και έξι φιλαρμονικές.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ

Η παρέλαση έγινε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Βοστόνης, την Boylston Street, και ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, τοπική ώρα, με ηλιόλουστη μέρα και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Μετά την παρέλαση και πριν την έναρξη των παραδοσιακών χορών μεταξύ των ομιλητών στον Εθνικό Κήπο Βοστόνης ήταν και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το ταξίδι της επιστροφής στην Καλαμάτα ξεκινά σήμερα για την αποστολή του Δήμου Καλαμάτας. Στις αποσκευές τους φέρνουν την αδελφοποίηση με το Lowell, και τις προσδοκίες που αυτή γεννά για περαιτέρω στήριξη και συνεργασία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την αμερικανική πόλη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η επίσημη αποστολή της δημοτικής αρχής του Lowell στην Καλαμάτα για την ανταπόδοση της φιλοξενίας και την επισφράγιση της αμοιβαίας συνεργασίας που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, λαμβάνοντας υπόψη την υποδοχή της καλαματιανής αποστολής, τη φιλοξενία, τις επαφές και συναντήσεις που έγιναν τόσο με τις αρχές του Lowell όσο και με την ελληνική ομογένεια.

Μαίρη Περδικέα

Φωτογραφίες: «Εθνικός Κήρυκας»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Διαβάστε και αυτό:

Με κοσμοσυρροή, ηλιοφάνεια και παλμό η παρέλαση Βοστώνης (Φωτογραφίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages