«Ο γύρος των ΚΔΑΠ σε 12 γλώσσες» από το Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Ο γύρος των ΚΔΑΠ σε 12 γλώσσες» από το Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής

«Ο γύρος των ΚΔΑΠ σε 12 γλώσσες» από το Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής

Share This


 Το Εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καλαμάτας, υλοποίησε το project «Ο γύρος των ΚΔΑΠ σε 12 γλώσσες».

«Στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας αγαπάμε τη διαφορετικότητα και ενώνουμε τους πολιτισμούς. Ανακαλύψαμε ότι στον πλανήτη μας υπάρχουν περίπου 7000 γλώσσες σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ethnologue, μιας έκδοσης διεθνούς εμβέλειας που γίνεται καθολικά αποδεκτή και μάθαμε να χρησιμοποιούμε το Google translate (με τους περιορισμούς του) για να μπορούμε να  επικοινωνούμε με τους συγκατοίκους μας στο μεγάλο σπίτι μας, που είναι η Γη μας» αναφέρει το συνοδευτικό σημείωμα της δράσης και καταλήγει: «Με τη βοήθεια της Google Translate ταξιδέψαμε στις χώρες του κόσμου και σας παρουσιάζουμε τα ΚΔΑΠ μας μέσα από 12 όμορφες και διαφορετικές γλώσσες. Σκοπός του project ήταν να μάθουν οι μικροί μας φίλοι να χρησιμοποιούν τα άφθονα εργαλεία της τεχνολογίας με σκοπό την διευκόλυνση της επικοινωνίας με αλλόγλωσσα άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages