Αυτοδιοικητικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας για αλλαγή της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυτοδιοικητικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας για αλλαγή της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας

Αυτοδιοικητικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας για αλλαγή της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας

Share This


 Η  στάση του Δημάρχου  Καλαμάτας απέναντι σε άξια και δοκιμασμένα στελέχη του Δήμου έχει άλλες ιεραρχήσεις και όχι την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα”. Αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αυτοδιοικητικό τμήμα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας σχετικά με την αλλαγή της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως το ζούμε καθημερινά, κινείται με  ακραίους νεοφιλελευθερους  ιδεολογισμούς σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της  δημόσιας ζωής. Ένας στρατηγικός στόχος της  είναι η  αποδυνάμωση και διάλυση του Δημόσιου Τομέα με την ιδιωτικοποίηση πολλών δράσεων του στους τομεις  της υγειας ,της αυτοδιοικησης ,της παιδείας,της ενέργειας. Την ίδια στιγμή  επιδιώκει την εξυπηρέτηση συμφερόντων, την τακτοποίηση των “δικών της παιδιών” και δεν διστάζει να χρηματοδοτεί  το κοστοβόρο και αδιαφανές πελατειακό κράτος που οργανώνει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο.

Η δημοτική αρχή της Καλαμάτας επέλεξε το  δρόμο   της στήριξης όλων των αντιδημοκρατικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων  μέχρι σήμερα σε βάρος της αυτοδιοίκησης και παρά το γεγονός ότι οι  αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνουν τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική είναι και η  τελευταία ενέργεια του δήμαρχου για τη χρησιμοποίηση της αδιαφανούς λειτουργίας της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Μεσσηνίας. Επέλεξε την απαράδεκτη τακτική να ρίξει ευθύνες και να στοχοποιήσει αδίκως στελέχη του Δήμου χρησιμοποιώντας  αλαζονικές και αυταρχικές μεθόδους για να μετακινήσει εργαζόμενους που είναι κατά γενική ομολογία έμπειροι και άξιοι. Δικαίως ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των περισσότερων Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Η  στάση του Δημάρχου της Καλαμάτας απέναντι έμπειρους και δοκιμασμένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου αποδεικνύει ότι  κινείται αποδεχόμενος την απαξίωση και συρρίκνωση  των υπηρεσιών  του δήμου. Υποβοηθάει αδιαμαρτύρητα  την  κυβερνητική πολιτική που αφορά  την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών  (σήμερα ο αριθμός των απασχολούμενων είναι πολύ κάτω από τον αριθμό των εργαζομένων που προβλέπεται)  με τη χρήση ανεξέλεκτων  μηχανισμών μακριά από το δημοτικό συμβούλιο  και την ουσιαστική  συμμετοχή του σε αυτές.

Η επιλογή πρέπει να είναι μια για όλους.  Η αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτή  να αγωνιστούν για τη στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων,την αποκέντρωση πόρων για κάθε μεταφερόμενη αρμοδιότητα  στην αυτοδιοίκηση , για τη  βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος σε όλα τα επίπεδα . Στηρίζουμε κάθε κινηματική δράση  και ενέργεια κατά των αποφάσεων  που υποστελεχώνουν τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες, διεκδικούμε  περισσότερες αρμοδιότητες μαζί   με τους αναγκαίους πόρους για αυτές.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια  για την διασφάλιση της αξιοκρατίας ειδικά στους εργαζόμενους των  δήμων.

Διεκδικούμε την αλλαγή, την απλοποίηση και εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την αύξηση της παραγωγής  δημοτικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages