ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΥΞΗ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΥΞΗ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΥΞΗ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This


Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, τελέσθηκε απόψε Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη κατά την Ακολουθία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με τρόπο μελωδικό και κατανυκτικό, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε ότι η θυσία του Χριστού αποτελεί ύψιστη έκφραση της αγάπης Tου, για να σωθούν οι άνθρωποι από την αμαρτία και τον θάνατο, ώστε να ξαναβρούν το αληθινό νόημα της ύπαρξής τους. «Ο θάνατος Tου Θεανθρώπου είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη της φιλανθρωπίας Tου, για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους», τόνισε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε δε υγεία σε όλους και καλή Ανάσταση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages