Έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης

Έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης

Share This

 


Έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης (δια ζώσης), για πλήρη ενημέρωση των μελών ζητούν με επιστολή – αίτημά τους πέντε εκ των μελών της, με αφορμή τις δηλώσεις περί βιωσιμότητας που έκανε πρόσφατα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

ΑΙΤΗΜΑ

Καλαμάτα 12 Απριλίου 2022

Προς Πρόεδρο κ. Αθανασόπουλο Κων/νο.

ΚΟΙΝ.: Δήμαρχο Καλαμάτας, Μεσσήνης & Δυτικής Μάνης.

Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας, Μεσσήνης & Δυτικής Μάνης.

Θέμα: “Έκτακτη σύγκλιση Δ.Σ. Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας –Μεσσήνης & Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας”.

Κύριε Πρόεδρε,

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις, προς τα Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρθηκε σε δυο φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης & Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας αλλά και τους δημότες της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα:

  1. Για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800 ανέφερε ότι: «Με τις σημερινές τιμές δεν μπορούμε καν να συζητάμε ότι μπορεί να υλοποιηθεί το έργο.»
  2. Για το κόστος ενέργειας ανέφερε ότι: «Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης δεν αντέχει και η επιδότηση ακόμη δεν έχει έλθει. Ελπίζουμε να φτάσει σύντομα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα βιωσιμότητας».

Τονίζουμε ότι στις δηλώσεις του κ. Δημάρχου δεν προτάθηκε κάποια λύση διεξόδου. Την ίδια στιγμή ούτε η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου έχει συγκληθεί γι’ αυτό το θέμα, ούτε το Δ.Σ. (κύριος του έργου)  αλλά και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (φορέας διαχείρισης του έργου).

Θεωρούμε, χρησιμοποιώντας  όσο δυνατόν ήπιους χαρακτηρισμούς, τουλάχιστον ως ατυχή  και προβληματική, τη μη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων με αυτό το θέμα τη χρονική στιγμή που ήταν αναγκαίο να συγκληθούν, με τη βαρύνουσα σημασία που έχει το έργο αυτό για τους τρεις Δήμους Μεσσήνης, Καλαμάτας και Μάνης.

Κατά την άποψή μας  αυτή η τακτική δεν μπορεί να επιφέρει ωφέλιμο αποτέλεσμα τη στιγμή που απαιτούνται  να κινητοποιηθούν όλες οι τοπικές αυτοδιοικητικές  και πολιτικές δυνάμεις της περιοχής μας για να πραγματοποιηθεί το έργο.

Κατόπιν τούτων,

Με την παρούσα επιστολή οι κάτωθι υπογράφοντες, μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης, ζητούμε έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. του Συνδέσμου (δια ζώσης), για πλήρη ενημέρωση των μελών, εντός των προσεχών ημερών.

Θεωρούμε ότι το αίτημα μας, θα γίνει αποδεκτό γιατί αυτά τα δύο θέματα έπρεπε ήδη να έχουν τύχει της βασάνου και των αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Με εκτίμηση οι υπογράφοντες

ΛΙΑΠΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages