Πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά η πρεμιέρα της δραματοποιημένης ταινίας / ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά η πρεμιέρα της δραματοποιημένης ταινίας / ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά η πρεμιέρα της δραματοποιημένης ταινίας / ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Share This


 Πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στο πνευματικό κέντρο «Μαρία Κάλλας» στο Μελιγαλά, η πρεμιέρα της δραματοποιημένης ταινίας/ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», παραγωγής του υπευθύνου και δημιουργού του Διαδικτυακού καναλιού Messinia View Ιωάννη Μουτσούλα και του συνεργάτη του αναβιωτή Γεωργίου Κορμά, σε σενάριο του  Γεωργίου Κουρκούτα.

Κατά την εκδήλωση η Δήμαρχος Οιχαλίας κ.Γεωργακοπούλου ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση του, τόσο στην προβολή της ταινίας όσο και στη γενικότερη προσπάθεια του Δήμου Οιχαλίας για την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο συνεργάτης του Messinia View Γεώργιος Κορμάς αναφέρθηκε για την μεγάλη αφιλοκερδή προσπάθεια των Αναβιωτών όλα αυτά τα χρόνια και την ηθική δικαίωση για την ανταπόκριση του κοινού.

Ο Γεώργιος Κουρκούτας, έκανε μια σύντομη αναφορά για όλες τις ταινίες που έχουν δημιουργηθεί όπως η μάχη του Λάλα, η μάχη της Καρύταινας.

Ο χιλίαρχος Κορμάς Ηλίας, τα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς, σε σενάρια που έγραψε ο ίδιος, ενώ ανέφερε την επερχόμενη δημιουργία ταινίας με την ζωή του οπλαρχηγού Δημητρίου Μήτρου-Πέτροβα (Μητροπέτροβα) που γεννήθηκε στη Γαράντζα (Άνω Μέλπεια) του Δήμου Οιχαλίας.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η κ.Αλεξάνδρα Κατσαρός αντιπρόεδρος Παμμεσηνιακης Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και σε ζωντανή συνομιλία με Αμερική, ο συντοπίτης μας κ.Σταύρος Γιαννόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ.Καπέλιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ.Αναστασόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages